2024 egyik fő trendje a női nyakkendő

Selyem nyakkendő, mint női nyakkendő

A divat folyamatosan változik, és nemcsak újabbnál újabb elemekkel gazdagszik, hanem a korábbi trendeket is feleleveníti. Az idei év egyik legmenőbb viselete lett a női nyakkendő, ami extravagáns megjelenést kölcsönöz, ráadásul egyre inkább meghatározóvá válik a divatvilágban. 

Bár a női nyakkendő sokak számára egy meglepő öltözködési elem, nem is hinnénk, mennyire messze nyúlik vissza a története. Már az 1977-es, Annie Hall-ban játszó Diane Keaton is viselte a női nyakkendőt a filmbeli kosztümjéhez, egy mellénnyel kiegészítve. A színésznő személyes karakterének köszönhetően pedig maradandó emlékké vált ez a női kiegészítő, amit időről időre felkapnak a trendek. 

A kiegészítő másik híres viselője pedig maga Diana hercegnő, akiről tudjuk, hogy az öltözködési stílusa mindig kifogástalan volt. A királyi család egyik fontos tagjaként határozott karakterének és pozitív kisugárzásának köszönhetően erősítette a női nyakkendő jelenlétét az öltözködésben. Akkoriban ugyanis nem igazán volt elterjedt ez a divat.

Az 1970-es évek óta azonban eltűnt, majd a kétezres években tért vissza újból. De mi történt azóta ezzel a trenddel? Cikkünkben elolvashatod! Emellett bemutatunk néhány igazán szokatlan, mégis divatos női nyakkendőt, amit bátran hordhatsz szinte bármilyen alkalomra, amennyiben a hozzá illő szettel ötvözöd.

Selyem nyakkendő, mint női nyakkendő

Hogyan alakul a női nyakkendő trendje 2024-ben?

A női nyakkendő nem csupán egy szezonális hóbort, hanem valósággal egy kihívás lett. A kétezres évek elején talán még egy meglepő viseletnek számított, azonban ezen változtatott az ekkor feltörekvő Avril Lavigne. Az énekesnő feltűnő viselkedése, a kirívó öltözete, a nőiesség keveredése a vagány deszkás outfittel jó alap volt, azonban a női nyakkendő lett az igazi személyes brandje. 

A női nyakkendő egyre erősödő jelenlétét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy évről évre egyre több híresség ruhatárában tűnik fel. Éppen ezért itt nem csak egy szezon ruhatrendjéről beszélhetünk, hanem igazi divatról. Hogy mennyire szignifikáns is ez a trend, abból is láthatjuk, hogy még Zendaya is beállt a nyakkendőt viselők sorába a 2022 Oscar gála afterpartin.

Egyértelmű emellett az üzenet a divatszakma részészéről, amit a női nyakkendő fajsúlyos részvétele bizonyít a 2023-as párizsi divathéten. Ezt a kiegészítőt ugyanis már nem csupán divatba hoznák, hanem egyenesen a részévé vált. A kiemelkedő stíluselem ugyanis a divat iránti szenvedélyt a sikkes eleganciával ötvözi, ami a megjelenésedre is erős hatással lehet. Viselésével javulhat a magabiztosságod és a határozottságod, így a környezeted is könnyebben fogadja majd el a véleményed, vagy éppen te diktálod majd a programokat!

Mintás női nyakkendő

Milyen nyakkendőket ajánlunk?

A párizsi divathét 2023-as őszi és téli felvonásán a női elegancia mellett az extremitások is előtérbe kerültek. Ilyen például a női nyakkendő megjelenése. Ezen a neves alkalmon nem csupán Dior és Valentino, hanem Alexander McQueen is képviselte ezt az izgalmas és extravagáns divatirányzatot.

Az újonnan bemutatott trendek között feltűntek az extrém hosszú és az elegánsan vékony nyakkendők, melyen új dimenziókat nyitottak meg a stílusukkal. A színválasztékban az irodai megjelenéstől a feltűnő eseményekig és a pasztellszínektől a rikító narancssárgáig mindenféle szín megtalálható. Így könnyedén megleled a saját egyéniségedhez és stílusodhoz leginkább passzoló árnyalatokat. 

A női nyakkendők között keresgélve érdemes odafigyelni a velük párosított felsőkre is. Az Oxford inges verzió például egyértelműen megmutatja, hogy a hagyományos és az extravagáns elemek is remekül harmonizálhatnak, így az összhatás tökéletes eleganciát ad a viselőjének. Érdemes tehát elgondolkoznod egy ilyen stílusösszeállításon.

Világos színvilágú, csokornyakkendő

Milyen felső résszel hord a nyakkendőd? 

A női nyakkendők trendje lassan, de biztosan betör a női gardróbszekrényekbe, egyesítve a határozott, férfias vonalat az eleganciával. A divat részét képezi az Oxford ing, de messze nem korlátozódik erre a kombinációra. Számos más variációban is megmutatkozik, akár elegáns alkalmakra, akár a mindennapokban. Így megmutathatod magad az egyedi és megismételhetetlen stílusoddal, bátor és merész viseleteddel.

Alkalmi események? Mindennapos sikkes megjelenés? Felső részként egyszerre csinos és elegáns választás egy hosszú szabású kabát, de akár egy női zakó is lehet a szetted fénypontja. Mindkettőhöz remekül passzol ugyanis a női nyakkendős ing, akár nyitva, akár begombolva hordod. Az említett szettekhez pedig bátran vegyél fel egy öltönynadrágot vagy egy farmert, hiszen így egy kényelmes és mégis stílusos viseletet teremthetsz magadnak.

Különleges és vagány hangulatot kölcsönözhetsz a megjelenésednek, ha a női nyakkendőt egy divatos mellénnyel párosítod. Ehhez tökéletes megoldás lehet egy passzosabb öltönynadrág, de akár megfűszerezheted egy bőrhatású nadrággal, amitől egyszerre lesz nőies és elegáns a viseleted. Ez az összeállítás a vagányságának köszönhetően különösen jól érvényesül a divatvilágban, így ideális választás lehet különleges alkalmakra vagy olyan napokra, amikor ki szeretnél emelkedni a mindennapok szürkeségéből.

Pamut női nyakkendő

Hogyan kösd meg a nyakkendőd

Ahhoz, hogy a megjelenésed igazán sikkes és egyedi legyen, érdemes lehet bevetni egy vagány nyakkendőt. Ekkor azonban érdemes tudni, hogy többféle menő női nyakkendő kötési technika is létezik. Ilyenek például a Four-In-Hand csomó vagy az elegánsabb Windsor-csomó.

Az alábbiakban megmutatjuk lépésről lépésre, hogy hogyan tudsz megkötni egy női nyakkendőt a lehető legsikkesebben. Így nem kell utánajárnod, hanem könnyen, gyorsan megtanulhatod innen is. Ezek után már csak gyakorlás kérdése, hogy mennyire tanulod meg ezt a módszert. 

Nézzük meg a lépéseket: 

  1. lépés: Helyezd a nyakadba a nyakkendőt a színével felfelé, hogy a vastagabb része ⅔-ad arányban legyen hosszabb. Ezzel a résszel fogunk ugyanis végig dolgozni.
  2. lépés: Rakd keresztbe a vékonyabb részen a vastagabb részt.
  3. lépés: Hajtsd vissza a vastagabb részt a vékonyabb rész alatt.
  4. lépés: Ismételd meg az áthajtást úgy, hogy a vastagabbik részt a vékony részén viszed.
  5. lépés: Az éppen aktuális helyzetben tartott vastag részt fűzd át alulról az immár zárt rész közepén.
  6. lépés: A vastag részt fűzd át saját magán (csak az utolsó hajtáson), majd húzd meg gyengén.
  7. lépés: Végül igazítsd meg a női nyakkendőt a csomó felfelé tolásával, illetve a vékony rész meghúzásával.

Előfordulhat, hogy a női nyakkendőkötés során túl rövid lett a vastag rész, de ne aggódj, mert ez gyakori hiba az elején. Azonban mint minden, így ennek a megtanulási folyamata is csak gyakorlás kérdése. Ha a vastag rész túl rövid lett, akkor egyszerűen szedd szét az egészet, és kezdd elölről. A gyakorlás pedig nagyon fontos, hiszen ahogy minden esetben, úgy most is segít majd a tökéletesítésben. Csak ne add fel!

Akár rózsaszínben is elérhető a nyakkendő

Konklúzió

Amint azt már a fentiekben láthattad, a női nyakkendő divatos és valóban egyedi viselet, ami pont emiatt a 2024-es év kiemelkedő trendje. Eredetileg már a korábbi évtizedekben is találkozhatott ezzel a viselettel a nagyközönség, azonban ma sokkal szélesebb körben vált elterjedtté. Szerencse, hiszen ez a női nyakkendő határozott, magabiztos, de mégis sikkes és extravagáns megjelenést kölcsönöz azoknak, akik bátran hordják a legkülönfélébb outfitek mellé.

Cikkünkben segítettünk abban, hogy hogyan érdemes hordani ezt az extravagáns kiegészítőt, illetve miként tudod úgy megkötni, hogy a legmenőbb szett a tiéd lehessen. Ha már mindent tudsz a női nyakkendőkről és a női nyakkendős ingekről, akkor ideje kiválasztani a saját stílusodhoz illő darabokat a Magical Blue kínálatából!