A Magical Blue stíluskönyve: így hordd a sálad!

Nem mindig egyszerű dönteni, hogy milyen sálat válasszunk az öltözékünkhöz. Cikkünkkel viszont szeretnénk megkönnyíteni számodra a döntést, egyben divat tippeket is adunk, hogy hogyan érezhesd magad egyszerre csinosnak, elegánsnak és magabiztosnak!

A sál anyagának kiválasztása

Kezdjük az elején! Ugye te is kiegyensúlyozott, ízléses hatást szeretnél kelteni a megjelenéseddel? Akkor fogadd meg alábbi tanácsainkat:

Kötött sálat csak vastagabb szövésű anyagokkal együtt vegyél fel! Selyemből készült blúz, vagy elegáns ruha mellé nem illenek a vaskos, téli sálak, és a plüssből készült anyagok sem! Egy vékony gyapjú sál azonban feldobhatja a szetted!

selyemsálakat finom anyagú ruhákkal párosítsd! Ha szeretnél egy kis csavart és vagányságot belevinni a stílusodba, akkor a selymet farmerrel is felveheted, de törekedj arra, hogy csak az egyik ruhadarabot legyen farmer!

kasmír sálak szintén elegánsabb ruhákkal párosíthatók, a nyári, pántos felsők mellé semmiképp ne ezt az anyagot válaszd! Ősszel, tavasszal és télen viszont bátran hordhatod!

Ha már nyár és fedetlen vállak: válassz sifonselyem vagy organza anyagú kendőt a merészebben kivágott, rövid ujjú felsőidhez!

A szín kiválasztása

Idén az élénk, világos színek reneszánszát éljük, ismét hódít a sárga, rózsaszín vagy világoszöld. A 2021-es év divatszínei: a lila, zöld, vízzöld, fűzöld, kék, világoskék, intenzív francia kék, rózsaszín, málnaszín, rozsdaszín, napsárga és intenzív sárga.

Ezek a színek nem mindenkinek állnak jól, de szerencsére van miből válogatni! A tavasz típusú nőknek például jól áll a lila, zöld, kék, rózsaszín és sárga is. Az ősz típusú hölgyek a rozsdaszínnel és napsárgával sosem lőnek mellé, a tél típusú nőknek pedig a fűzöld, málna és francia kék a telitalálat! Ha a nyár típusba tartozol, akkor a te színeid idén a vízzöld és a világoskék! Itt megnézheted, melyik típusba tartozol.

Ha tudod, hogy bőrtípusodhoz milyen szín illik, mégis lapul a szekrényedben olyan blúz, amelyik nem illik a tónusaidhoz, nem kell azonnal elajándékoznod! Válassz egy elegáns, az arcod színe és a blúz színe között átmenetet képező sálat, így akármelyik ruhádat magadhoz tudod igazítani!

Mivel idén az élénk színek divatosak, ezért itt a kísérletezés ideje! Ha vidám, kicsit bohókásabb hatást szeretnél elérni, felhívnád magadra a figyelmet az utcán vagy akár máshol is, kombinálj több színt egymással! Egy rózsaszín blúz mellé például smaragdzöld, vagy mentazöld sálakat is – és fordítva. A sárga mellé jól illik a zöld, a kék, a piros, a málnaszín – a színkombinációknak csak a képzeleted szab határt!

Ha viszont szeretnél harmonikus hatást kelteni, ugyanannak a színnek a harmonizáló árnyalatait öltsd magadra, esetleg egy semleges színnel törd meg a túlzott egyhangúságot. Mire gondolunk? Egy szürke vagy fekete nadrághoz válassz világos lila felsőt vagy blézert és a sáladon is domináljon a lila! 

Ha feldobnád megszokott szetted, akkor válassz élénk színű sálat! De vigyázz, a ruháid ilyenkor ne legyenek túl rikítóak vagy színesek, mintásak, mert az összhatás szedett-vedett lesz! Egy letisztult, pasztell színű kosztümöt vagy nadrág-blúz kombinációt bármikor feldobhatsz egy rózsaszín vagy éppen kék sállal!

Ha azt szeretnéd, hogy mindenki az arcodra figyeljen, esetleg másoknak is feltűnjön az új sminked, akkor köss sálat a hajadba! Gyönyörű keretet ad az arcodnak és le sem fogják tudni venni a szemük az emberek rólad! Egyszerre merész és modern, ugyanakkor mégis elegáns és nőies választás a kendő vagy sál hajdíszként, hajpántként való használata! Ha ki szeretnéd próbálni, otthon mindenképp próbáld ki először, hogy melyik stílus áll jól, mennyire marad meg a hajadban például a selyemsál. Ha biztosra akarsz menni, hajtűvel rögzítsd indulás előtt a kontyodba!

Sálgyűrű választása

sálgyűrűk és brossok újabb csavart adhatnak megjelenésednek, amellett, hogy praktikus funkciójuk is van: összefogni a sálat.

Ha a praktikumot tartod szem előtt, válassz visszafogottabb, egyszerűbb sálgyűrűt, de figyelj a méretekre és anyagokra, hiszen ha egy nagy gyűrűvel próbálod a könnyed anyagokat összefogni, hamar elveszítheted a gyönyörű gyűrűt! Kötött, vagy más vastag anyaghoz viszont jobb, ha nagyobb méretű gyűrűt választasz.

Ha brosst szeretnél viselni, de csak megfogni szeretnéd vele az anyagot, szintén az egyszerűbbeket ajánljuk. Ha a célod a figyelemfelkeltés, válassz egyszínű sálat és egy csillogó, nagy brosst! Vigyázz azonban, mert itt is érvényes a méret-anyag szabály! Finom, könnyű kelmékre ne tegyél nehéz, nagy brosst, a vastag anyagokat viszont nyugodtan díszítheted a robusztusabb darabokkal! Ráadásul a kis brossok a vastag anyagokat át sem tudják szúrni rendesen, nem fogják meg kellőképp a sálat.Bízunk benne, hogy a Magical Blue stíluskönyve neked is segít kiválasztani minden alkalomra az ideális sálat és anyagot, illetve hogy kínálatunkban te is rátalálsz kedvenc színedre! Brossaink és sálgyűrűink közül pedig kiválaszthatod, hogy melyikkel szeretnéd még jobban feldobni a megjelenésed!

Bizsu akció

a készlet erejéig

20BIZSU24