Fekete fürdőruhás, napszemüveges nő fehér strandkendőt a feje fölött tartva nevet a homokos strandon

Forró a nyár! Nyúlj strandkendő után!-mit viselhetsz ebben a hőségben a parton?

Máris augusztus van! Elő a fürdőruhát, törölközőt, strandkendőt, és irány a vízpart! A nyárnak még koránt sincs vége! A forróság pedig pláne nem szeretne visszavonulni. 

Hiányzik valami? A srandkendő? Akkor olvass tovább, segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb(eket) és még pár hasznos kiegészítőt a 2022-es nyár vízparti kalandjaihoz.

Strandkendő vízparti mókához

A vízben jól érzik magukat az emberek: mindenki kényelmesen lubickol valamilyen fürdőalkalmatosságban; a víz ápol és eltakar. De amint partot érsz, már jóval több minden válik láthatóvá. Víz mellett lévén nincs is ezzel probléma, azonban nagyon sok lány, idősebb hölgy, de a 30-50-es éveikben lévő nők közül is többen érzik mégis kellemetlenül magukat csak egy szál bikiniben vagy fürdőruhában a vízből kiérve. Ezért amint szárazra érnek, strandruhát öltenek vagy legalább strandkendőt kötnek maguk köré.

Citromsárga strandkendő 3 viseleti lehetősége egy kalapos fiatal lányon, magicalblue.hu

Ennek változatos okai lehetnek:

  • Visszahúzódóbb, gátlásos természet miatt
  • Az udvariatlan tekintetek kivédéséért
  • A társaság többi tagja miatt
  • Ha a bikinivonal már nem tökéletes
  • A főnökkel, munkatárssal, tanítvánnyal történő váratlan találkozásból adódó esetleg kellemetlen szituációk elkerüléséért
  • A nők számára higiénikusabb, egészségügyileg biztonságosabb, ha a büfékben nem közvetlen a fürdőalsójukban foglalnak helyet a széken
  • Ugyanezen megfontolásból jó, ha vizibiciklizni is magukkal viszik a strandkendőt
Szőke bikinis nő alteste a vízparton sétálva, amit kék strandkendővel takar el

Amikor a vizes program "kiegészítéseként" viseled a strandkendőt, válassz rövidebb fazont, ami mindenképp harmonizál a fürdőruháddal. A nagy melegben, a mozgalmas jövés-menéshez az a legpraktikusabb, ha valóban csak annyit takar a strandkendő, amennyit a legszükségesebb. Mivel a nap is érni fog, ezért szerencsésebb is a rövidebb strandkendő, hogy minél nagyobb felületen barnulhassanak combjaid.

Fiatal nő strandkendőt csavarva testére ül egyenesen, napszemüvegben a vízparti sziklákon

Strandkendő naplemente után

A nyári esték gyakran egybefolynak a következő reggellel. A strandkendődre ilyenkor is számíthatsz.

Valószínű, fáznod ekkor sem kell, mindenesetre a hőmérséklet már sokkal kellemesebb lesz, hiszen nem fog tűzni a nap, így naplemente után sem kell túlzásba vinni az öltözködést; legalább augusztus közepéig; eltekintve attól a pár viharos éjszakától.

Szőke nő a vízben naplementekor, fehér strandkendőből készített ruhában

 A hosszú nappalok miatt a strandolás bőven el tud húzódni a vacsoráig. Légy nyugalommal; ekkor sem kell feltétlen visszarohannod a szálláshelyre egy koktélruháért, hogy tökéletesen nézhess ki az esti sétán, vacsorán vagy a kertmoziban. Lazulj! Élvezd a gondtalan nyarat! Elegendő gondoskodnod egy nagyobb strandkendőről, aminek finom az anyaga és elegánsabb a színe, mintája. Tekerd magad köré és viseld csőruhaként! Kösd meg a nyakadban és kész is a csinos vacsoraszett, amiben betérhetsz bármelyik vízparti étterembe.

Tengerkék strandkendő 3 viselési módja; magicalblue.hu

A megjelenésed pompáját tovább emelheted, ha strandkendődet egy csinos brossal tűzöd össze. 


Rózsaarany bross hegyikristállyal, páva alakú, strandkendő összetűzésére, magicalblue.hu

 Az esti kalandokhoz, városi sétákhoz strandkendődet a derekad köré is fonhatod. Ezt azoknak ajánljuk elsősorban, akiknek egyrészes fürdőruhájuk van, ami ilyenkor gyönyörű body-ként kel új életre.

Ha stégparti az esti program, akkor maradhatsz a napközben viselt strandkendődben is. A lényeg, hogy kényelmesen táncolhass benne. Viszont, ha a dress code ennél többet ír elő, akkor, ahogy feljebb is javasoltuk: addig hajtogasd a strandkendőt, míg igazi nyári ruha nem lesz belőle! 

Női altest, derékon színes strandkendővel

Csak a strandkendő lehet strandkendő?

Nem feltétlen! Az igaz, hogy a strandkendőknek eltér az anyaguk a hideg időkre szánt sálakétól és a szabásuk is más, de a nagyobb méretű tavaszi kendők közül párat, könnyedebb, légáteresztő textíliájuk miatt, akár be is lehet fogni strandkendőként. És a sáltunikákról még nem is beszéltünk!

Sötétzöld, monokróm viszkóz-pamut sál, csipke szegéllyel, strandkendőként is alkalmas mérettel, magicalblue.hu

Nyakból a derékra: kendőből strandkendő

A chiffon, selyem, poliészter, pamutból készült nagyobb méretű (kb. 90 x 180 cm) sálak, kendők ugyanúgy megállják a helyüket strandkendőként. Igaz, a méretből adódón ezeket az újdonsült strandkendőket inkább csak a derekad köré tekerheted majd.

Színátmenetes lila-fehér chiffon sál, magicalblue.hu

 Illetve, mivel nem strandkendőknek készültek, a szabásuk picit eltérhet azokétól. Ezért, ha nehézkesebb  megkötni őket, vagy nem mutatnának jól megkötve, akkor csak válassz egy szép brosst vagy kitűzőt hozzájuk, amivel elegánsan rögzíteni tudod azokat.

Lila pillangó bross, magicalblue.hu

Strandkendő-alternatíva: Sáltunika 

Könnyed textília, bő fazon, nyári színek és minták, mintha csak strandkendőből varrták volna össze a sáltunikákat.

Szőke fiatal lány hátulról, térdig a vízben állva, fekete strandtunikában

A sáltunikák, elsősorban a felsőtestet védik, de hosszuk miatt a strandkendők alternatívái is lehetnek. A mintával, stílussal kapcsolatban a sáltunikánál nagyobb szabadságot élvezhetsz mint strandkendők esetén: mivel a fürdőruhát a tunika takarja, ezért egy sportosabb fürdődresszre is rávehetsz egy romantikusabb sáltunikát.

A sáltunikát viselheted önmagában, a fürdőruhád felett, a vízparton és környékén, strandkendő helyett. Viszont az utcán, egy étteremben, városi sétához, mindenképp vegyél fel hozzá valamit alulra, akár csak egy kisnadrágot is, hogy ne érezd alulöltözöttnek magad.

Fehér alapú, szürke virágos sáltunika, magicalblue.hu

 

Kendők hűvösebb éjszakákra

A legnagyobb hőség közepette, mikor napfelkeltekor már 20 fok van, nehéz magunk elé idézni, milyen is egy didergős éjjel. Szeptemberhez közeledvén azonban már többször lesz benne részünk, még ha napközben ugyanúgy csak a vízpart nyújthat felüdülést.

A hűvösebb éjszakákon sem kell még nagykabátot venni, de egy szellős anyagból készült strandkendő már kevés lenne. Készülj fel az ilyen helyzetekre is, és pakolj be a strandkendő mellé egy stólát is!


Rózsaszín-szürke rácsmintás stóla, magicalblue.hu

A stólák anyaga vastagabb, ami megvéd az esti 20 fok alatti hőmérséklettől, amit csak a nappali forróság miatt érzékelsz hidegnek. A stólák mérete a nagyobb strandkendőkéhez hasonlóan 180-200 cm x 60-70 cm között alakul, ami alatt meghúzhatod magad barátnőddel vagy pároddal összebújva a vízparton vagy a kertmoziban.

Szerelmes pár a vízparton stólába burkolózva

Kösd fel a hajadat!

Szép is a hosszú haj, de nyáron borzasztó meleg tud lenni! Vigyél színt a nyárba hajviseleteddel! Válassz strandkendődhöz illő hajszalagot, és viseld minden nap kicsit máshogy a frizurádat!

Fiatal lány fehér fürdőruhában, farmerszoknyában, fejkendővel ül nevetve a homokos parton

A sokoldalúság, a strandkendőkhöz hasonlóan most is gyönyörködtet: a megkötés stílusától függően lehetsz sportos, hippie, elegáns ugyanazzal a hajszalaggal

Sötét és fehér alapú, mintás hajszalagok, magicalblue.hu

Amitől a strandkendő is felragyog: brossok, kitűzők

Pár sorral feljebb már említettük, hogy, ha nem sikerül a kiválasztott kendőt, strandkenőt, stólát úgy megkötni, ahogy szeretnéd, ne erőlködj különféle csomózásokkal, mert csak megnyújthatod, összegyűrheted az anyagot. Válassz inkább pár csillogó brosst, kitűzőt, melyek több strandkendődhöz is illenek és tűzd velük össze őket.

Három virágos kitűző, különböző színkompozíciókban, magicalblue.hu
Így nem csak biztosabban állnak rajtad, de az egész megjelenésedet pompásabbá teszik. Arra figyelj, ha vizes kalandra indulsz strandkendőben, akkor a brosst, sőt az ékszereket is magadról, inkább tedd félre, mert könnyen beleakhatnak bármibe, vagy megsérthetnek bárkit.
Piros és kék repülő bross, magicalblue.hu

Az év legmozgalmasabb, legvidámabb évszaka a nyár; ez tagadhatatlan. Készülsz rá; annyi programot tervezel be, ami még 365 napra is sok lenne, aztán csak hipp-hopp, elszalad!

Ugyanez a helyzet a nyaralásra való összepakolással is! Annyi ruhát igyekszel a bőröndbe tuszakolni 7-14 napra, amennyit egész évben nem veszel fel. Pedig olvashatod, mire van szükséged: fürdőruha, strandkendő, törölköző, szandál, stóla! Ha még csinosabb szeretnél lenni, akkor hajszalag, bross, magassarkú, sáltunika, kisnadrág! Ezeket bepakoltad? Akkor már indulhatsz is! Ha még be kell szerezned őket, akkor pedig ide kattints!

Fiatal nő sziluettje a naplementében, a homokos vízparton, strandkendőt tartva  a feje felett

 

Előző termék Vállunk éke, a sokoldalú stóla
Következő termék Itt az esküvőszezon! Így válassz nyakkendőt a nagy alkalomra!

Hagyjon üzenetet

A megjegyzések megjelenítés előtt jóváhagyásra kerülnek

* Kötelező kitölteni