5+1 női nyakkendőkötési technika

Női nyakkendőkötés

Ismered a női nyakkendőkötési technikákat? Ha nem, akkor itt elolvashatod a legnépszerűbbeket, ráadásul arra is megtanítunk, hogy hogyan sajátíthatod el a nyakkendőkötés fortélyait annak érdekében, hogy kitűnj a tömegből a különleges megjelenéseddel! 

Előbb azonban kezdjük azzal, hogy mi a különbség a férfi és a női nyakkendőkötés között? A női nyakkendő jellemzően finomabb, elegánsabb stílust képvisel, emellett általában a nyak kivágásánál kezdődik és maximum a derékvonal felett fejeződik be. Bátran használható szinte bármilyen esemény alkalmával, de akár üzleti megjelenéshez vagy egy baráti társasági összejövetelhez is remek kiegészítő. 

Érdekes kérdés lehet még az, hogy milyen típusú nyakkendőt válassz. Léteznek már kifejezetten női nyakkendők, amelyek különböző szélességben, hosszúságban és mintázattal rendelkeznek. Azonban divatos megjelenést adnak a kifejezetten férfiaknak készült darabok is, amelyek a megfelelő ruházattal egyedi, és keményvonalas outfitet ad, mégis nőies maradhatsz vele. Nézzünk meg néhány nyakkendőkötési technikát!

Nyakkendő

A “négy kézben lévő nyakkendő” kötési stílus

Ez a stílus az elegancia tökéletes összhangját kínálja, különösen a modern viseleteknél. Ezt a kifinomult kötési módszert eredetileg VIII. Edward király mutatta be, míg más források szerint inkább XIV. Lajos francia király nevéhez köthető. Akárhogyan is történt, ezzel létrejött a „business casual” öltözködési stílus és a korabeli első nyakkendő is.

Ezt a kötési stílust a kevésbé formális eseményekre ajánljuk, ahol nem csak a férfi, hanem a női nyakkendőkötés is trendi lehet. Ideális választás például üzleti találkozókon, baráti összejöveteleken vagy akár egy laza esti társasági eseményen. Ne ijedj meg attól, hogy ez egy férfi nyakkendő kötési technika, hiszen a nők egyaránt bátran viselhetik. 

Ez a megjelenés ugyanis ad egy kemény, határozott megjelenést a nőknek. Így sikeresebb lehetsz a tárgyaláson, egy konferencián, de egyébként a rendvédelmi szervek nőtagjai ezt a típusú nyakkendőkötési stílust használják.

A nyakkendőkötés lényeges része az anyagválasztás, hiszen így marad tartós és tökéletes a megjelenésed az este folyamán. Érdemes inkább durvább felületű anyagokból megkötni a női nyakkendőt.

Hogyan történik a női nyakkendőkötés? 

Ne aggódj, ez a művelet nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre hangzik. Állj a tükör elé, és kövesd az itt leírt lépéseket annak érdekében, hogy megtanuld ezt a típusú nyakkendőkötést. Készen állsz?

 • Első lépésként tedd a nyakadba a női nyakkendőt kétharmad-egyharmad arányban, hogy a szélesebb fele legyen hosszabb. Ez nagyon fontos, mert így segíted majd a következő lépést.
 • Ha megvagy, akkor a keskenyebb felén dobd át két alkalommal a szélesebb oldalt.
 • Ezután középen alulról fűzd át a szélesebbik részt.
 • Majd a dupla átfűzésen lefelé haladva vezesd át a szélesebb oldalt.
 • Ha ezzel megvagy, akkor már csak egy lépés maradt. A keskenyebb rész finom meghúzásával és a csomó felfelé tolásával tudsz igazítani a nyakkendődön.

Ugye nem is olyan nehéz? Ezt a megoldást rengeteg helyen elsütheted, ahol szeretnél igazán elegáns lenni!

Semleges színűekkel is egyedi a női nyakkendőkötés

Fél-Windsor-csomó

Egy sokkal lazább női nyakkendőkötési módszert mutatunk, amellyel a figyelem középpontjába kerülhetsz egy baráti összejövetelen. Ehhez azonban érdemes tudnod, hogy létezik ennek egy teljes verziója is, a nők azonban jobban preferálják ezt a lazább megoldást egy informális eseményen.

Ezt a stílust egyébként nem másról, mint VIII. Edward királyról (Windsor hercegéről) nevezték el, aki ironikus módon viszont nem ezt, hanem a Négy kézben lévő csomózást kedvelte. Érdekesség még az is, hogy a királyi légierőnél a mai napig használják ezt a stílust. 

A fél-Windsor-csomó, amit az elegancia és a királyi stílus megtestesítőjeként ismerünk, valójában egy könnyedén kivitelezhető női nyakkendőkötési stílus. Ez a típus kiemeli az egyedi stílusod és eleganciád amellett, hogy igazán laza megjelenést kölcsönöz.

Hogyan történik a női nyakkendőkötés?

Kövesd a leírást, hogy megtanuld ezt a vagány női nyakkendőkötést!

 • Első lépésként rakd át a szélesebb részt a keskenyebb fölött, majd alatta vízszintesen vidd át a túloldalra.
 • Innen felülről fűzd át a nyaki rész közepén, majd a középső résztől jobbra kell helyezned.
 • Ha ezzel megvagy, akkor innen a szélesebb részt teljesen fordítsd körbe a csomón, miközben a bal kezedet a csomón belül hagyod. Így tudod szélesen tartani, hogy megkönnyítsd ezzel a következő mozdulatokat.
 • Jöhet az utolsó lépés: a széles részt alulról felfelé fűzd át a középső nyaki részen, azután fűzd vissza merőlegesen a szélesen tartott csomón.
 • A végén pedig a keskenyebb rész meghúzásával tudod a csomót a helyére húzni.

Látod, nem is volt olyan nagy dolog megkötni egy ilyen csomót! Gyakorlással pedig igazán ügyessé válhatsz benne. Ez a viselet remek lehetőséget ad bármilyen lazább eseményen, így egyszerre lehetsz vagány és elegáns. 

Egyszínű nyakkendőszett

A Pratt-csomó

Ez a csomózási stílus Jerry Pratt nevéhez fűződik, aki az Egyesült Államok Kereskedelmi Kamarájában dolgozott. Érdekes módon ez a kötési megoldás nem feltétlenül az ő nevével vált híressé. Egy 1986-os TV-adásban tanította meg az akkori műsorvezetőt erre a kötési módszerre, mivel nem tetszett neki a műsorvezető nyakkendője, így a csomó a műsorvezető, Don Shelby nevével lett híres.

Ezt a kötési formát elsősorban a szélesebb gallér kivágású ingekhez ajánljuk, hiszen sokkal mutatósabb megjelenést eredményez. Azonban nemcsak férfiak, hanem nők egyaránt használhatják ezt a kötéstípust, ami tulajdonképpen forradalmi megjelenést kölcsönöz a viselőjének. Emellett pedig akár a gyermekeid számára is elkészítheted, amennyiben egy iskolai fellépéshez, vagy az iskolai egyenruhához szükségük van rá. 

Hogyan történik a női nyakkendőkötés? 

 • Ugyanúgy kezdődik, mint a többi kötési forma. Hajtsd fel a gallért, és rakd a nyakadba a női nyakkendőt. Ennél ugyanúgy kétharmad-egyharmad arányban legyen hosszabb a szélesebb oldala.
 • A különbség viszont az, hogy a színével befelé kell a nyakba helyezni, amikor megkezded a nyakkendőkötést.
 • Fűzd át a szélesebb részt a keskenyebb rész alatt, majd vidd el az állad felé.
 • Ezután bújtasd át a nyaki részen, ugyanazon az oldalon, amelyiken a keskenyebb rész alatt korábban átfűzted.
 • Ettől a ponttól ugyanaz a teendő a női nyakkendőkötés során, mint a Windsor-csomónál: balra vízszintesen át kell rakni a csomó felett.
 • Amikor ezzel megvagy, akkor bújtasd át ezt a szélesebb részt alulról, a nyaki rész alatt, az áll irányába. Ezután merőlegesen lefelé csomózd át a csomó legfelső rétegén, és készen is vagy!

Kicsit talán bonyolultabbnak tűnhet így első olvasatra, de ne ijedj meg tőle. Gyakorold és menni fog!

Bolo-szerű női nyakkendő

Bolo nyakkendő megkötése

Ezt a különleges női nyakkendőkötést főleg Amerikában használják, azonban a kötése annyira egyszerű, hogy szerettük volna mégis bemutatni. Hátha kedvet kapsz a trendek felrázásához, megújításához!

Tulajdonképpen ez a nyakkendő nem egy hagyományos megjelenéssel bír, hanem jobban hasonlít egy olyan nyakláncra, aminek két hosszú szára van. Habár főleg férfiaknál ismert ez a nyakkendőtípus, mégis igazán elterjedt a nőknél is. Remekül áll egy karimás kalappal, egy inggel, de akár egy ing-szoknya kombináció mellett is igazán vagány hatást kelt.

Hogyan történik a női nyakkendőkötés?

 • Hajtsd fel az inged nyaki részét, majd egyszerűen tedd a nyakad köré a nyakkendőt, majd a két szárát lógasd le a mellkasodra. 
 • Ezután fogd meg a hozzá tartozó melldíszt, amivel összefogathatod a két szárat a neked kényelmes és vizuálisan jól mutató magasságban, helyen. Ha nem szereted az ilyen megoldást, akkor egyszerűen csak kösd masnira.
 • Rendezd el a szárakat, hajtsd le az ing nyakát, és már készen is vagy!

Látod, ennyire egyszerű ez a női nyakkendőkötés! 

Csokornyakkendő

Néhány gondolat a női csokornyakkendőről

A női nyakkendőkötés nem merül ki a fenti csomózási technikákban, hiszen számos fajtája létezik még ezeken kívül. Talán az egyik legnépszerűbb megoldás a a csokornyakkendő, ami számos jó tulajdonsággal rendelkezik. Mivel kisebb helyet foglal el, így egyáltalán nem zavaró a viselete: nem akad bele a kezed, nem libbented fel és nem is tudod összekuszálni. Végig tökéleteses marad a megjelenésed vele. 

A női csokornyakkendő a maga határozott megjelenésével és bonyolult kötési stílusával egy konzervatív intellektust sugall, azonban akár egy elegánsabb családi összejövetelen bátran viselheted. Ez a nyakkendőkötés szintén szerves részét képezi a női viseletnek.

A női nyakkendőkötési technikák között számos fajtája létezik a női csokornyakkendőknek is. Így változatosan viselheted a különféle különleges alkalmakra vagy a mindennapokban egyaránt. 

Két legegyszerűbb formája létezik, ha nem szeretnél a nyakkendőkötéssel bajlódni: 

 • A megköthető verzióban megvásárolható.
 • És az, ami már a ruha részét képezi, azaz egy egyszerű masni-csomó. 

Szeretnél egy vagány, de mégis elegáns kiegészítőt? Nézz körbe a Magical Blue honlapunkon, ahol számos termékünk közül választhatod ki a stílusodhoz leginkább illeszkedőt! Ezzel ráadásul még gyakorolhatod is a különböző női nyakkendőkötési technikákat!

Bizsu akció

a készlet erejéig

20BIZSU24