Főszerepben a pasik – férfi sál divat a közelgő hidegre

férfi sálban sötét ruházat napfény acélszerkezet

A férfiak is szeretnek igényesen és jól kinézni, ezért a divat számotokra is tartogat néhány elegáns és menő darabot. Az egészség megőrzése érdekében a hideg őszi időjárással a sálak hordása is előtérbe került, hiszen az idő nem mindig kiszámítható; az őszi színek pedig teljesen más szettet igényelnek, mint a téli vagy a tavaszi kollekció. 

Amiben viszont mindannyian egyetértünk, az az, hogy a sálra mindenkinek szüksége van! Nézzük is meg a legújabb trendi férfi sál kollekciókat az őszre és térjünk ki arra a kérdésre is, hogy mióta viselnek egyáltalán sálat a férfiak? Cikkünkben mindennek utánanéztünk!

Mióta viselnek a férfiak sálat?

Talán hihetetlen, de már a római kori légionáriusok is férfi sálat viseltek a nyakukban. Persze nem a mai értelemben vett sálakra gondolunk, hanem egy kisebb, szolidabb, csomóra kötött verzióra. Emellett a mindennapokban is hasznos kiegészítő volt a rómaiak számára, hiszen egy olyan rongyként hordták magukon, melybe megtörölhették az éppen izzadó arcukat.  A nyakbavalók térhódítása inkább csak a századfordulóra érte el a hatását, amikor a hosszú szárú csizmák helyett megjelentek a félcipők, és az ehhez tartozó kesztyűk és sálak is. Ekkoriban már 1800 óta próbálták divatba hozni a sálak viseletét a nagyobb divatházak.

A legnagyobb áttörést viszont csak az ezredforduló hozta meg, amikor már többféle színben, méretben és anyagminőségben lehetett sálakat kapni. Ez nemcsak az egyéni ízlést és a kor divatját, hanem akár a politikai hovatartozást is tükrözhette – főleg a háború idejében. Emellett a háború során nagy szolgálatot tettek a sálak a katonáknak is, akik sokszor embertelen körülmények között voltak kénytelenek harcolni. A hatvanas évben viszont már nem volt ekkora politikai jelentősége a férfi sál hordásának, megmaradt inkább a hétköznapok divatos kiegészítőjének. 

Napjainkban már nemcsak egyszerű férfi sál létezik, hanem többféle trenddel is találkozhatunk a szettek és a kiegészítők világában is. A korábbi csak sötét vagy semleges színek mellé beköszöntek a színesebb darabok is, ami akár egy elegánsabb öltöny mellett is jelentőségteljes eleganciát sugározhat. Vegyük csak példának Carl Lagerfeldet, aki a férfi sál hordásával leveszi a divat magazinokat a lábukról!

Milyen típusú férfi sálak vannak a Magical Blue-nál, és hogy érdemes őket viselni?

Webáruházunk elkötelezett híve a kiegészítők kényelmének, stílusosságának és mégis modern értékekek tükröző mivoltának. A férfi sál számos méretben, anyag típusban, színben és méretben megtalálható nálunk, így érdemes ezek között válogatni. Amennyiben érdekel, mutatunk néhány férfi sálat, hogy könnyebben eligazodhass a trendi kiegészítők között! Csapjunk is bele!

Mikroszálas férfi sálak – ha jöhet egy kis visszafogott elegancia!

férfi sál nemcsak megjelenésében, de a színeiben is elegáns megjelenést kölcsönöz – de nagyon fontos, hogy hogyan viseled! A nyak köré szabályosan feltekert és az egymásra keresztezett szárú viselet harmóniát és igényességet sugall a viselőjéről. A vonal és a felület koncepciója már az absztrakt művészetben is alapvető és elegáns, így a férfi sálon megjelenített mintázat szinte bármilyen alkalomra viselhető. Legyen szó egy elegáns előadásról, télen rendezett versenyről vagy akár egy összejövetelről, a mikroszálas férfi sál miatt biztosan te leszel majd az elismerő tekintetek kereszttüzében! Felkészültél arra, hogy te legyél a legelegánsabb és legegyedibb a társaságban vagy az előadóteremben?

Maga a mikroszálas anyag egyébként puha és és meleg érzetet kölcsönöz számodra, ráadásul a férfi sál elég hosszú akár egy testesebb vagy magasabb ember számára is. Az egyensúlyt és bölcsességet szimbolizáló szürkét ugyan továbbgondoltuk, de most egy igazán megnyerő, rácsos mintázatú sálat hoztunk a trendi kiegészítők közül. A fekete és a kisebb mennyiségű szürke színek erős egyensúlyt képeznek, így a férfi sál tökéletesen illik egy vezető személyiségű emberhez. A fekete ugyanis kiemeli és kontrasztossá teszi az öltözetet, így örök klasszikusként sosem megy ki a divatból!

Monokróm férfi sál – egyszerűen az öltönyhöz is jól megy!

Inkább az egyszínű viseletet díjazod? Nem szeretsz kitűnni a mintás férfi sál hordásával, vagy csak szimplán nem tudod hogyan variálni a minta miatt? Nem probléma, hiszen a monokróm férfi sál üde, de mégis visszafogott színével tökéletesen illeszkedhet a ruhatáradba! Anyagát tekintve ez egy pamut keverék sál, ami igazán meleg és puha viselet. Ráadásul ha nem szereted a vasalást, akkor jó hírünk van: egyáltalán nem kell vasalni ahhoz, hogy mindig igényes és gyűrődésmentes legyen! Bátran felkaphatod az utolsó pillanatban is; még akkor is, ha öltögy van rajtad! Kiváló kiegészítője ugyanis a bordó szín a sötétebb öltönyös öltözékeknek.

Ha a bordó túl merész számodra, vagy csak egyszerűen nem szereted azt a színt, akkor a kék telitalálat lehet. Maga a kék szín acélos önbizalmat, intelligenciát és kiegyensúlyozott nyugalmat sugall, emellett a pénzügyi és munkahelyi előrejutás színe is. Ha pedig imádod a hajózást, akkor tökéletes kiegészítő lesz majd a férfi sál a fedélzeti buliknak és a hűvösebb időben a túrahajózásnak is. Inkább csak szolid körülmények között szeretsz lenni? A mindennapokban is jól használható egyszínű, de mégis nagyszerű kinézete miatt! Viseld bátran a munkába is, ha jól öltözötten mennél dolgozni!

Mintás férfi sál

A szürke és a kék az egyik legütősebb párosítás, hiszen nemcsak remekül illenek egymáshoz, de a jelentéstartalmuk is igazán férfias! A férfi sál színeinek jelentésében megtalálhatjuk az intelligenciát, bölcsességet, alázatosságot, kiegyensúlyozottságot, de a stabilitást és a vezetői attitűdöt is. Elsősorban céges megjelenésre ajánljuk: akár a munkahelyre, akár tárgyalásra, akár egy golfklubban történő üzletkötéshez. De ha csak a mindennapokban hordod, azzal is adhatsz magadnak egy határozottabb megjelenést. A kockás vonalvezetés pedig az unalmasabb szetteket is összehangolja és feldobja, így neked már csak élvezni kell a kifinomult megjelenést!

Egy lazább és ősziesebb színvilágú, kockás mintás férfi sál igazán szerencsés kiegészítő a férfiak ruhatárában! A hűvösebb, esősebb őszi napokon is bátran felveheted, hiszen még a borongósság ellenére is élettel tölti meg a szettedet. Jellemzően a sötétebb ruhákhoz ajánlott a világos színei miatt, és bátran hordhatod a mindennapi tevékenységekhez. Anyaga szerint ez egy tartós, meleg sál, ami vastagabb poliészterből készült. Éppen ezért nem szúr és nem is gyűrődik – tehát tényleg a mindennapok férfi sálját tarthatod a kezedben. Nyugodtan vedd fel akár a hidegebb, téli hónapokban is, és akár pulóverhez is használhatod! 

Kockás férfi sál

A meleg sálak között is méltán népszerű, laza eleganciát hirdető kockás sálat mutatunk neked. A kockás már régóta divatos viselet, azonban az utóbbi években egyre inkább elterjedt a trendek között. A puha, poliészterből készült férfi sál nemcsak a mindennapi laza viselet tökéletes kelléke, de még a téli hónapokban is bátran hordhatod. 

Meguntad a megunhatatlan fekete-fehér kontrasztot? Valami izgalmasabbra vágysz? Nem is mondunk semmit, csak annyit, hogy a piros dinamikusságot és önbizalmat kölcsönöz neked!

Neked van már férfi sálad? 

Talán nem mondjunk újat azzal, hogy minden férfinak szüksége van olyan sálra, amit bárhová büszkén felvehet. Ha többféle életstílust is követsz, akkor természetesen bármelyikhez megtalálhatod a saját ízlésednek megfelelő férfi sálat. Legyen szó munkahelyi viseletről, vagy a baráti összejövetelekről; de akár a hobbijaidhoz is választhatsz eltérő színű és mintázatú sálakat. Látogass el weboldalunkra és válogass széleskörű kínálatunkból – mert a férfi sál NEKED szól!