Őszi divat – tippek réteges és elegáns öltözködéshez

A divatos megjelenés ősszes is lehetséges

Attól, hogy egy hűvösebb és esősebb időszakban vagyunk, nem kell neked is szürkévé válnod, hanem követheted az őszi divatot. Fontos, hogy ebben a borongós, de néha napsütéses időben is megőrizd a kreativitásod és a kifinomult öltözködésedet is. Cikkünkben megmutatjuk, hogy hogyan öltözz rétegesen, de mégis sikkesen!

Őszi divat

Miért fontos a réteges öltözködés?

Az időjárás változékonysága, a hűvös reggelek és a napközbeni enyhébb felmelegedés ráadásul olyan megoldások keresését teszi szükségessé, ami a réteges öltözéket részesíti előnyben. 

Fontos a reggeli órákban a melegebb öltözet, hiszen akár több fokkal is eltérhet a nappali hőmérséklettől. A munkába induláshoz és a késői hazaérkezéshez tehát mindenképpen keress olyan kabátot, ami elég meleg az őszi időjáráshoz, de napközben le is tudod venni. Ha még úgy érzed, hogy túl sok a kabát, akkor próbáld meg ugyanezt egy pulóverrel. Az őszi divatban ezt is kreatívan megteheted.

Brossbagoly

Ha csak egy kicsi hiányzik…

Túl sok a kabát, de túl kevés a pulcsi? Ha emiatt nem szeretnél még egy kabátot magaddal cipelni, akkor mindenképpen érdemes beújítanod egy olyan sálat, amivel plusz réteget képezhetsz a pulóvered tetején. Nem hinnéd, de ez az egy réteg az őszi divatban elképesztően sokat javíthat a hőérzeteden! 

Tehát használd bátran a sálakat is a réteges öltözéked kialakításában, hiszen ez nagyban elősegíti azt, hogy a nap folyamán változtatni tudj az öltözékeden. Így sokkal kényelmesebb lehet, ráadásul a sál kisebb helyen elfér, mint egy kabát.

Az őszi divat szerint a réteges öltözködés izgalmasabbá teszi az öltözéket, és lehetővé teszi a különböző darabok kombinálását. Hordhatsz mellé bizsukat, de akár a sálad is lehet mintás, ha a blúzod például egyszínű. De egyszínű sálakat is felvehetsz a mintás blúzodhoz, így mindenképpen sikkes és elegáns leszel majd. Fontos, hogy maradjon harmonikus és következetes a szetted az őszi divat során is!

Körsál azoknak, akik szeretik a rendezettséget

Tippek az őszi divathoz

A réteges öltözködés miatt, amikor szükséges a nap során bármikor könnyedén fel- vagy levehetsz egy réteget. Így a kényelem és a megjelenés az időjárás szeszélyessége és az őszi divat alapján kombinálható. De a réteges öltözködés nemcsak praktikus lehet, hanem igazán stílusos is. 

Ahelyett, hogy egyszerűen csak egy kabátot vagy pulóvert viselnél, lehetőséged van a különböző ruhadarabok variálására is. Az alapréteg lehet például könnyed és egyszínű póló vagy pulóver, mindenféle mintázat nélkül. A következő réteg pedig lehet akár egy kardigán vagy farmerdzseki, ami igazán feldobja a stílusod. 

De semmiképpen ne felejtsd el a felső réteget az őszi divat szerint, hiszen a reggeli és az esti órák megkövetelik a melegebb viseletet. Ez lehet akár egy stílusos kabát vagy egy sikkes blézer, mely a szetted éke is lehet. De ha ez túl sok, vagy ha pont erre szeretnél még egy réteget varázsolni, akkor mindenképpen ajánlott egy extravagáns sálat is beszerezned.

Őszi divat színeiben megjelenő kötött sál

Keverd bátran a textúrákat!

Az őszi divatban lényeges észrevenni a textúrák és színek kombinálhatóságát is. Egy vastag, kötött pulóvert például könnyedén hozzáilleszthetsz egy selyemből készült, könnyed blúzhoz, ami ezzel egy izgalmas és sikkes kontrasztot hoz létre. Ráadásul ezt a szettet még feldobhatod olyan kiegészítőkkel is, mint egy elegáns bizsu vagy akár egy színes vagy mintás sál. Így újabbnál újabb lehetőségeket használhatsz ki az öltözködésed személyessé tételére és az őszi divat fenntartására.

Ne félj a kísérletezéstől, hiszen így találhatod meg a legjobb kombinációkat! Kísérletezz például a kontrasztos mintákkal és textúrákkal. Az elegáns megjelenés ugyanis nemcsak abból áll, hogy egyszínű ruhákat szabad viselni, hanem abból, hogy harmonikussá teszed a szetted a különféle ruhadarabok, sálak és bizsuk segítségével az őszi divat során is.

Sütőtök bross

A minták az őszi divatban is megjelennek

Tuti tippünk, hogy párosíts egy egyszínű alapréteget egy mintás középső réteggel. Teljesen mindegy, hogy milyen őszi divatos színt választasz a szetted alapjául. Viszont fontos, hogy csak egyféle szín legyen, mivel így a mintás középső réteg is teret nyerhet magának, és nem lesz túl zanzás az összhatás. Az alapszínek esetén a fekete, a fehér vagy a szürke a legjobb választás, mivel ezekhez bármilyen más színt is hozzáilleszthetsz.

Fontos megemlíteni még, hogy a minták keverésekor a harmonikus megjelenés érdekében maradj egy színpalettán belül az őszi divat esetén is. Így te lehetsz a legsikkesebb a társaságban. Mutathatunk egy mintás kötött sálat? 

Mintás kötött sál az őszi divat színében

Így érheted el az elegáns megjelenést az őszi divatban

Fontos, hogy mindenképpen válassz minőségi anyagokat a ruháidnál. Ezek ugyanis jól idomulnak a tested vonalaihoz, és kiemelik a pozitív adottságaidat, míg eltakarják azt, amit kell. Így határozottan és kellemesen érezheted magadat a bőrödben ezekben a szettekben. Érdemes az őszi divat szerinti bizsukból és sálakból is minőségi termékeket választanod.

Fektess bele olyan klasszikus darabokba, amelyeket évről évre viselhetsz, és nem mennek ki az őszi divatból! Ilyen például egy elegánsan szabott blézer, ami remek felsőruházatként szolgál hűvösebb időkben. De itt megemlíthetnénk akár a kis fekete ruhát, ami minden sikkes nő gardróbjában megtalálható. Bátran adj magadra akkor is, ha úgy érzed, hogy az őszi szürke időjárás nem teszi ezt lehetővé. Hidd el, hogy ilyenkor te magad fogsz ragyogni az őszi divat színeiben, és mindenki irigyelni fog érte!

Faágmintás kasmír sálak

Ha csak lehet, akkor mindig figyelj a szabásra, hogy a ruhák ne legyenek se túl szűkek, se pedig túl bő szabásúak. A túl szűk ruhák ugyanis kellemetlen feszengést okozhatnak, nem tudsz bennük rendesen mozogni, vagy akár egy óvatlan mozdulatnál el is szakadhatnak. A túl bő ruhák viszont nem mutatják meg a pozitív vonásaidat, hanem akár rossz színben tüntethetnek fel. Az őszi divat lehetővé teszi, hogy a legszebb ruhákat viseld, miért ne választanál akkor tehát olyat, ami tökéletesen illik az alakodhoz? 

Tengerészkék táska

Használj szezonális színeket és mintákat az őszi divat szerint, például bordót, tengerészkéket és kockásat. Ezek feldobják a szürke napokat a munkahelyeden vagy akár a mindennapokban is! Lényeges, hogy hosszú kabáttal rétegezd a viseletedet a további elegancia és melegség érdekében. Így törekedhetsz a harmóniára, amit a bizsuk és sálak világa még inkább izgalmassá tehet. 

Fontold meg, hogy befektetsz egy minőségi kézitáskába, hogy ezzel teljessé válhasson a szetted. A táskák is fontos részét képezik az őszi divatnak, így használd őket bátran!

Több sálat, bizsut vagy táskát szeretnél látni? Nézelődj webáruházunkban, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb darabokat találhatsz! Csapj le rájuk!