Sálhoroszkóp a Magical Blue-tól

A személyiség jegyek mindenkinél meghatározzák az egyéniségét, ami alapja a stílusnak és megjelenésnek. Ebből kiindulva állítottuk össze Sálhoroszkópunkat.  Minden csillagjegy kezdő napján közzétesszük azt a posztot amivel a weboldalunkon levő blogot eléritek.

Ird meg mennyire illik rád, vagy az ismerőseidre a horoszkóp.  Szívesen veszünk minden hozzászólást.

Vízöntő (01. 20-02. 18.) 

Megjelenése egyedi, merészen kísérletező

A Vízöntő jegy színe a kék, gyakran társítják a türkízzel, halvány zölddel és lilával. A kék légies árnyalatai a végtelenség, az áramlás, a haladás szimbóluma, ami jól jellemzi a Vízöntő lelki világát.

A Vízöntő szülöttek magunkon hordják a levegőjegy tulajdonságait, modernek, szabadelvűek, újítóak, vagányok, egyediek. Függetlenségi vágyukból adódóan nem tűrik a szabályokat és korlátokat, nem törődnek a társadalmi normákkal és elvárásokkal, szembe mennek minden régivel, hagyományossal. Merészek, kísérletezők, újítók, akik rajonganak az új felfedezésekért és újszerű megoldásokért.

Bár nagyszerű társasági emberek, szükségük van a szabadságra, a függetlenségre.

A Vízöntő nagyvonalú, az összképet tartja fontosnak, a részletek nem érdeklik. Öltözködésük, megjelenésük is ezt tükrözi, Szeretnek kitűnni a tömegből, egyedi megjelenésükkel felhívni magukra a figyelmet, és nem kötik őket a divat szabályai. A Vízöntő öltözködése és ízlése nem szokványos, szereti a stílustörést, gyakran a divat előtt jár mind stílusban mind színösszeállításban. Sohasem mások kedvéért öltözködik, nem a konvenciókat követi, hanem csakis saját ízlését. 

Kiegészítők terén a Vízöntő nő szereti a különleges színösszeállítású sálakat, a pöttyöst a csíkossal, a feltűnő színeket, a lenge, hosszú sálat derékban övvel megkötni, és általában mindent, ami nem általános vagy megszokott. Megjelenése sokszor vagány, akár még polgárpukkasztó is.

A Vízöntő nőnek ajánljuk a patchwork jellegű selyem sálakat, a non figuratív brossokat, a kék betétes sálcsatot, nagyméretű sálakat, nagyméretű pasmina kendőket, könnyed hímzett sálakat, kék kámea brossokat is. 

A Vízöntő férfi is szeret a megszokottól eltérő kiegészítőket hordani, szereti a csokornyakkendőt, de szívesen hord színes nyakkendőket, színes nyakkendőtűvel, és a vidám sálakat. egyedi krokodil kitűzőt/ táskadíszt, farkasfej kitűzőt. A Vízöntő férfinek ajánljuk a különleges csokornyakkendő szetteket is. 

Híres Vízöntők:
Kim Novak, Alice Cooper, Nathalie Cole, Paul Newman, Kerry Washington, Justin Timberlake, Harry Styles, Jennifer Aniston Cristiano Ronaldo, Michael Jordan, Shakira, Lincoln elnök, Charles Darwin, Thomas Edison, Mozart, Benczúr Gyula, Christian Dior, Nina Ricci, Richard Dean Anderson

 Halak (02. 19-03. 20.)

Megjelenése Romantikus, bohém

A Halak jegy színe a halványzöld, és a levendula, rózsaszín, világoskék, világos lila. Általában elmondható, hogy szeretik az áradó vágyteljes színeket és az elmosódott határvonalak nélküli mintákat, a batikolt anyagokat. Kerülik a vad színeket és formákat és az éles kontúrokat.

A Halak fejlett művészi érzékkel rendelkeznek, bármely művészeti ágban megállják a helyüket. Jó meglátásai vannak, gazdag képzelőerővel és fejlett intuícióval rendelkeznek, amitől gyakran sikeresek a festészetben, fotózásban vagy akár a zenében.

 A Halak odaadó, gyengéd, visszafogott és szerény, bár igazi énjét kevés ember elött fedi fel. Sokat törődik mások megsegítésével, akár saját érdekeinek háttérbe szorításával is. Jóérzéke van ahhoz, hogy meglássa mások gondját, baját és szívesen segít, természetesen, kérkedés nélkül.

Ösztönzően hat rá, ami misztikus, kreatív és érzelmes. Öltözködésére jellemző a sejtelmes, laza vonalak, puha, lágy esésű és lebegő anyagok, ami titokzatos, átszellemült külsőt ad. A Halak nők szeretik a hosszú szoknyát és a hatalmas sálakat, amelyek gyakran körülöttük lebeg, imádják a kiegészítőket, kendőket brossokat, amelyekből sohasem elég.

A Halak nőknek ajánljuk a muszlin strandtunikát, a monokróm pamut sálakat, színátmenetes selyem sálakat, a rózsakvarc brossokat, a rózsaarany sálgyűrűket, a bizsusálakat és az indiai jellegű nagyméretű kendőket. Azoknak akik a kisebb sálakat kedvelik a kisméretű pamut és selyen sálak a legjobb választás. 

A Halak férfiaknak ajánljuk puha, meleg poliészter sáljainkat, vidám kockás férfi sálakat,  és a színes poliészter nyakkendőiket.

Híres Halak:
Elizabeth Taylor, Ringo Starr, Ursula Andrews, Sharon Stone, Jászai Mari, Drew Barrymore, Justin Bieber, Daniel Craig, Rihanna, George Harrison, Bruce Willis, Cindy Crawford, Jon Bon Jovi, Liza Minelli, Shaquille O’Neal, Billy Crystal, Steve Jobs, Michelangelo, Renoir, Munkácsy Mihály, Chopin, Vivaldi, Ansel Adams fotográfus

Kos (03.21 – 04.19)

Megjelenése trendi, sportos

Színe a piros, minden tüzes szín, a világos égőpiros, a vérvörös, és a tűz mintás anyagok

A Kos lelkére a piros gyakorolja a legnagyobb hatást: energiát, szenvedélyt és bátorságot kölcsönöz. A piros szín figyelmet követel, minél több árnyalata veszi őt körül, annál erősebb lesz

A Kos a tűzjegyek közül a legenergikusabb, legdinamikusabb csillagjegy, egy igazi örökmozgó. A Kos szülöttek közvetlenek, spontánok, szenvedélyesek és lelkesek, hatalmas energiákat képesek mozgósítani egy cél érdekében. A Kos fellépése, megjelenése határozott és magabiztos.

Csak az vonzza őket, ami energiát sugároz, és ami kihívást jelent számukra. Szükségük van a kihívásokra, a versengésre máskülönben elveszítik érdeklődésüket, és odébb állnak. Ők az igazi harcosok, akik nélkül nem lehet csatát nyerni. Rengeteg energiát égetnek el a folytonos megmérettetésben, és az újdonságok hajszolásában.

A Kos sportos alkat, állandóan mozgásban van, ami meglátszik öltözködésén is. Megjelenésükben, stílusukban is az energikusság érvényesül, szeretik a tüzes, lendületes, kihívó formákat, színeket párosítani a sportos elemekkel. Szeretik a feltűnő, kirívó darabokat, de mindenképpen sportos, fiatalos a megjelenésük. Fontos, hogy a ruházat és kiegészítők ne akadályozzák az egész napos rohanásban. Ki nem állhatják a régimódi, szentimentális, túlcicomázott ruhákat.

A Kos öltözetének titka a jó érzékkel történő párosításokban rejlik. A Kos nő váltogatja a sportos és a szívdöglesztő hódító megjelenést, ezért kiegészítőink közül ajánljuk a rejtett zsebes körsálakat, ami igazi sportos darab, a piros bizsusálat egyedi mágneses csattal, a piros mintás tűz zománcos inox sálgyűrűt, a tűzmintás selyem kendőt, és sok izgalmas selyem kendőt, és selyem hajpántot. 

A Kos férfiaknak a Jacquard mintás piros selyem nyakkendő szettet, piros nyakkendőtűt, és egy laza piros férfi sálat.

Híres Kos jegyűek:
MC Hammer, Omar Sharif, Elton John, Diana Ross, Charlie Chaplin, Claudia Cardinale, Kristen Stewart, Charlie Hunnam, James Franco, Reese Witherspoon, Lady Gaga, Adolf Hitler, Leonardo da Vinci, Raffaello, Vincent van Gogh, Johann Sebastian Bach, Tommy Hilfiger, Ybl Miklós

Bika (04.20-05.20)

Megjelenése klasszikus, minőségi

Színe a rózsaszín, a semleges és föld színek, drapp, homokszín, sőt a zöld egyes árnyalatai is.

A Bika egy föld jegy, nyugodt, megbízható, gondoskodó, stabil, nem kapkod és nincsenek szélsőséges érzelem megnyilvánulásai.

Szeretik a kényelmet, a biztonságot, és szeretik kényeztetni magukat és szeretteiket. Megvédik az otthon biztonságát, fontos nekik a harmónia. Sokszor ragaszkodnak a régi tárgyakhoz, szeretnek tárgyakat, emlékeket gyűjtögetni. Független és rendkívül önálló emberek, akik megteremtik maguknak a lehetőségeket.

Nehezen viselik a váratlan helyzeteket, a kapkodást, a sürgetéseket és a döntésképtelen embereket. Mivel ő egy egyenes, őszinte személyiség nem viseli el, ha becsapják, és azt sem, ha valaki megjátssza magát, nem tűri meg maga körül a hazug, csaló embereket. Ha kudarcot vall a Bika mindig feláll, megrázza magát és megy tovább.

A Bika stílusa az érzékiség, a nyugalom, az egyszerűség és a harmónia. Megjelenésére jellemző a klasszikus vonalak, bevált márkák, finom anyagok, puha, kényelmes ruhák, minőségi kiegészítők.

A Bika rajong a divatért, mindig stílusos és mindig egyedi, de két lábbal a földön jár, a szélsőségeket nem kedveli. Szívesen hordanak halvány rózsaszínt vagy pasztellszíneket. Szeretik a meleg, puha kötött sálakat, de szívesen hordanak stílusos, divatos, feltűnő kiegészítőket is.

A Bika nőknek ajánljuk a gyapjú sálakat, monokróm kasmír sálakat, kétoldalú kasmír sálakat, híres festményes selyem kendőket, rózsaszín sálgyűrűnket, a négyoldalú selyem kendőket, a pamut viszkóz virágos kendőket és divatos sálbizsukat, mint a rózsaszín sálgyűrű, a kámea bross és a sálcsat. 

A Bika férfiaknak ajánljuk a puha, meleg kasmír férfi sáljainkat, divatos nyakkendőinket és egyedi selyem nyakkendőszettünket.   

A legkisebbeknek ajánljuk a macis plüss sálakat és pamut körsálakat.  

Híres Bika szülöttek:

Anthony Quinn, Falusi Mariann, Uma Thurmann, Roy Orbison, Al Bano, Jessica Alba, David Beckham, Erzsébet királynő, Csajkovszki, Salvador Dalí, Mednyánszky László, Cate Blanchett, Renée Zellweger, George Clooney, Al Pacino, Jack Nicholson, Enrique Iglesias, Cher, Penélope Cruz, Christina Hendricks, Donatella Versace, Pierce Brosnan, George Lucas, Stevie Wonder

Ikrek – (05.21-06.21)

Megjelenése alkalomhoz illő, stílusa eklektikus

Színe a sárga, a szellős szürke, a légies drapp. A sárga szín az Ikreknél vidámságot, lendületességet, kíváncsiságot jelent.

Mivel az Ikrek egy levegő jegy, egyik fő jellemzőjük a lendületesség, könnyedség kötöttségek nélkül. Optimisták, vidámak, fiatalosak, mindenkivel egyet tudnak érteni, nem kötődnek, nem ragaszkodnak semmihez és senkihez. Nem viselik el a merevséget, sznobizmust, korlátoltságot. Nem tudják elfogadni a gyűlölködő vagy előítéletes embereket. Számukra a szabadság, a kötetlenség és lendületesség prioritást élvez. Fontosak a hírek is, ezért központi helyen van náluk a tévé, a telefon, és a számítógép.

Okos, éles eszű, aki mindig kész a megfelelő válasszal. Fellépése talpraesett, egészséges kíváncsisága a világ megismerését szolgálja. Megjelenésében az örök fiatalságot tükrözi, egészen idős koráig fürge, és könnyedén mozog. Kedvel minden szabadtéri programot, mozgást, kirándulást, sportolást.

Megjelenésében és öltözködésében is tükröződik a légies jegy, az Ikrek nem ragad le egyetlen stílusnál, jó érzéke van a különböző stílusok váltogatásához, sőt különböző stílusú ruhadarabokat bátran válogatnak össze és magabiztosan is viselik.

Imádják a kiegészítőket, sálakat, kendőket, ékszereket, táskákat melyeket hangulatuknak megfelelően váltogathatnak. Bármilyen alkalomra tökéletesen öltöznek fel, mindig ráéreznek, hogy mi a legmegfelelőbb az adott eseményen. Divatos megjelenésük titka a sokféle kiegészítő, amit a ruhatárjukban őriznek.

Az Ikrek nőknek ajánljuk egyedi kockás selyem sáljainkat, a könnyed hímzett pamutgéz sáljaink amelyek nem igényelnek különösebb kezelést, vasalást, a pamutviszkóz sárga sálakat, változatos 90×90-es selyem kendőinket, pamut kisméretű kendőinket mindennapi háztartási munkákhoz.

Az Ikrek férfiaknak ajánljuk a homokszínű selyem nyakkendőket, a pamut nyakkendőket, a mikrószálas férfi sálakat, kétoldalú gender semleges kötött sálakat.

A legkisebbeknek pamut körsálakat, kisméretű pamut sálakat ajánlunk.

Híres Ikrek szülöttek:
Brooke Shields, Marylin Monroe, Johnny Weismüller, Paul McCartney, Prince, Angelina Jolie, Kanye West, Shia LaBeouf, Zoe Saldana, Gobbi Hilda, Rippl-Rónai József, Bánki Dónát, Gábor Dénes, Kandó Kálmán, Naomi Campbell

Rák – (06. 22-07. 22.)

Megjelenése nőies

Színei: fehér és az ezüst, tojáshéj szín és gyöngyház, de kedveli a virágmintát és általában a hagyományost.

A fehér által képviselt tisztaság nyugalmat, békét sugall Az élénkfehér és az ezüst párosítása erősíti a Rák megérzéseit, és tiszta lapot nyújt. A Hold fényes ruhája vagy a csillámló vízfelszín fehér-ezüstje a tisztaságot, az érzékenységet, a megértést és a szeretet áramlását szimbolizálja, ami minden Rák sajátja.

A Rák jegy szülöttei tisztelik a hagyományokat, szentimentálisak, romantikusak, sokat és szeretettel nosztalgiáznak. Fontosak számukra a családi kapcsolatok, ők azok a családanyák és család apák, akik összetartják a családot, hiszen számukra a család a legfontosabb az életben. Mindennél jobban szeretik a szüleiket, a testvéreiket és a gyerekeiket. Fontos számukra a hagyományok megőrzésé és tovább adása. 

A Rákok fellépése visszafogott, érzékenyek és félénkek, nem kedvelik a nyilvánosságot, szívesebben maradnak háttérben, de ha meg kell védeniük magukat vagy szeretteiket nem félnek kiállni értük.

Stílusuk, öltözködésük jellemzője a puhaság, melegség, biztonság, szeretet, gondoskodás. Kifinomult, érzékeny és romantikus személyiségük az öltözködésükben is megjelenik. Leginkább a nőies, kifinomult, fodros darabok vannak a gardróbjukban.

A Rák nők kedveik a csipkét, a fodrot, a nosztalgikus virágmintákat és a nőies kiegészítőket. Ezért ajánljuk számukra a Monokróm pamut-viszkóz sálat csipke szegéllyel, a fényes felületű nagyméretű sálakat, a csipkebetétes organza sálakat, a hímzett kasmír sálakat, a könnyed hímzett sálakat és valamennyi ezüst bizsut, sálgyűrűt, brosst és kendőcsatot.

A Rák férfiak számára puha, szürke sáljaink vannak, ezüst színű nyakkendő és még virág mintás pamut nyakkendőnk is van. Az ezüst nyakkendőtű és mandzsetta gomb szett igazi elegáns kiegészítője a Rák férfiak öltözetének. 

A legkisebbeknek ajánljuk a fehér plüss sálakat és kisméretű pamut sáljainkat. 

Híres Rák jegyűek:
Gina Lollobrigida, Louis Armstrong, Sylvester Stallone, George Harrison, Gisele Bündchen, Benedict Cumberbatch, Daniel Radcliffe, Selena Gomez, Tom Cruise, Rembrand, Szinyei Merse Pál, Csontváry Kosztka Tivadar, Nikola Tesla, Rubik Ernő, Giorgio Armani, Pierre Cardin, Hugo Boss

Oroszlán – (07. 23-08. 23.)

Megjelenése elegáns

Színe a napsárga, az arany és minden, ami csillogás illetve a fehér

Az Oroszlán szülöttek méltóságteljesek, van bennük tartás, büszkeség, ami erőt sugároz, nagyvonalúak, elemük a luxus és imádják a feltűnést. Nagyon igényesek önmagukkal és a környezetükkel szemben. Számukra az összhatás a fontos, a részleteket észre sem veszik. Szeretik a minőségi termékeket és kedvelik a csillogást. Mivel az Oroszlánok szeretik, ha figyelnek rájuk és jó ízlésük van, képtelenség nem észrevenni őket, mindig kitűnnek a tömegből. Az Oroszlán jegyében született ember olyan, mint a Nap, megnyerő és szembeszökő kisugárzása van, tele melegséggel és fénnyel, megvilágítva és felmelegítve mindazt, ami és aki körülveszi.

Az Oroszlánok kedveli az élénk színeket, és kifejezetten jól is állnak nekik. A tüzes és magabiztos jellemük öltözködésükben is tükröződik, szívesen választanak egyszerű, de márkás, minőségi ruhadarabokat, amelyeket extra kiegészítőkkel, különleges sállal, kendővel vagy karakteres ékszerrel tesznek egyedivé. 

Általános megjelenése impozáns és méltóságteljes. Öltözködésük elegáns, díszes, színes és mindig divatos. Fellépésük büszkeséget és öntudatosságot sugároz. Szeretik a díszeket, látványos összhatást, ékszereket, ami még magabiztosabbá teszi őket.

Az Oroszlán nőknek ajánljuk a 100% hernyóselyem kendőinket, ami illik egyéniségükhöz, a híres festők képeit tartalmazó selyem kendőinket, aranyszínben játszó selyem sáljainkat, melyet arany színű hegyikristály brossal vagy magas minőségű inox sálgyűrűinkkel fog össze. A nyári ruhatár kelléke a selyem hajpánt hires festő műveivel is.  A téli ruhatárhoz kétoldalú kasmír sáljainkat ajánljuk arany sálcsattal rögzítve.  

Az Oroszlán férfiaknak ajánljuk 100% kézzel készült fehér és arany színű Jacquard mintás selyem nyakkendőszettjeinket arany hajtókatűvel, különleges nyakkendő szettjeinket ami tartalmaz csokornyakkendőt és hosszú nyakkendőt is, számos kiegészítővel, nyakkendőtűvel, mandzsetta gombbal és dísszel. A férfi kasmír sálak is kedvükre lesz az Oroszlán férfiaknak.  

Híres Oroszlán jegyűek: 

„Coco” Chanel, Madonna, Patrick Swayze, Robert Redford, Tolnay Klári, Dustin Hoffmann, Jennifer Lawrence, Ben Affleck, Chris Hemsworth, Sandra Bullock, Jennifer Lopez, Arnold Schwarzenegger, Henri Cartier-Bresson fotógráfus, Alfred Hitchcock, Napoleon, Antonio Banderas, Martin Sheen, Lisa Kudrow, Majka, Andy Vajna

 

Szűz (08. 24-09. 23.)

Megjelenése természetes, gyakorlatias

Színei a világos barna, bézs, a föld színek, tompa, semleges színek, valamint a fekete-fehér.

A föld jegyében született Szűz legfontosabb tulajdonsága a gyakorlatiasság, természetesség, szerénység és precizitás. Fegyelem, következetesség jellemzi őket, nem szeretik a feleslegeset, a pazarlást, a lazaságot. A Szűz-jegyében született személy szorgalmas, állhatatos és hűséges. Nehezen nyílik meg, de ha valakinek sikerült közel kerülni a szívéhez, akkor mély szeretettel viszonozza az érzéseket. 

Jó meglátásai vannak, gyakorlatias, hűvös ész jellemzi, jó üzleti érzékkel és mindig a legjobbra törekszik.

A föld jegyében lévő Szűz-ek idegenkednek a feltűnő öltözködéstől vagy túlzott sminktől, nem szeretik magukat felcicomázni, inkább a visszafogott megjelenést képviselik, akár sportolásról, akár munkáról, akár egy baráti összejövetelről legyen szó.

A tökéletességre törekvő Szűz, elsősorban kifinomult ízléséről és ennek megfelelően stílusáról ismerhető fel. Őt sosem láthatod gyűrött vagy színben, mintában egymáshoz nem illő ruhában. Kedveli a színben harmonizáló mintákat, a természetes anyagokat, mint pamut, vászon, len, gyapjú.

A Szűz nőknek ajánljuk pamut-viszkóz sáljainkat, számos föld színben és színösszeállításban kapható, a vászon kendőinket, hajpántjainkat, homokszínű sportos körsálunkat rejtett zsebbel, de kasmír és selyem sáljaink és kendőink között is vannak stílusának megfelelő sálak és kendők. Télire a Szűz nőnek ajánljuk kétoldalú pöttyös kasmír sáljainkat. 

A Szűz férfiaknak ajánljuk barna selyem nyakkendő szettünket amiben minden nyakkendőhöz azonos színű és mintájú selyem dísz zsebkendő tartozik. Ajánljuk fa nyakkendőtűinket a természetes anyagokat kedvelő Szűz férfiaknak.  De biztosan szívesen hord  pamut nyakkendőket vagy a barna puha, kényelmes sálat.

Híres Szüzek:
Sean Connery, Richard Gere, Ingrid Bergman, Sophia Loren, Linda Gray, Anna Karina, Michael Jackson,  Beyoncé, Nick Jonas, Jimmy Fallon, Cameron Diaz, Harry herceg, Gloria Estefan, Ryan Phillippe, Hugh Grant, Tommy Lee Jones, Adam Sandler, Claudia Schiffer, Keanu Reeves, Charlie Sheen,

Mérleg (09. 24-10. 23.)

Megjelenése kifinomult

Színei: kék és rózsaszín

A Mérlegek diplomatikusak, semlegességre törekvőek, kerülik a konfliktusokat. Levegő jegy lévén nem ragadnak le egyetlen vélemény mellett, könnyedek, gondtalanok, légiesek, liberálisok.

Képesek megteremteni és megőrizni a harmóniát, így mindig igyekeznek egyensúlyban maradni. Ez a képességük öltözködésükben is visszaköszön, nagyszerű érzékkel  kombinálják a színeket, az anyagokat és a stílusokat.  

Fontosak számukra az emberi kapcsolatok, rosszul viselik az egyedüllétet, szeretnek valakihez tartozni. Életelemük az egyensúly, a béke, a harmónia. Ebből adódóan nehezen döntenek, mivel senkit nem szeretnek megbántani. Ki nem állhatják a vitákat, a provokációt, a gyűlölködést és a mások kárán szórakozó stílust.

Nemtől függetlenül a Mérlegek fellépése kecses és kedves, kifinomult ízlésűek, megjelenésük sikkes, ízléses, esztétikus. Bátran viselnek merész darabokat is, de mindig figyelnek arra, hogy a színek, a fazonok és a stílusok mindig egymáshoz illőek legyenek.

A különböző kiegészítők, sálak vagy kendők, hajpántok, ékszerek, cipók, táskák, és a sminkjük is mindig harmonizálnak egymással. Amit igazán szeretnek, az anyagokkal játszani, például selyem kendőt felvenni egy farmer nadrághoz, vagy csipke betétes organza sálat egy bőrkabáthoz.

A Mérleg nőknek ajánljuk nyárra, vagy épületen belülre a színátmenetes selyem sáljainkat, amit rózsaarany sálgyűrűvel fognak össze. A kék-rózsaszín selyem kendőt és hozzá rózsaarany brosst, vagy az organza-csipke sálat és hozzá színben harmonizáló rozsdamentes acél sálgyűrűt. Télre a Mérleg nőknek ajánljuk a hímzett kasmír sáljainkat. 

A Mérleg férfiaknak ajánljuk selyem nyakkendő szettjeinket, hozzá színben harmonizáló nyakkendőtűt, repülő brosst, hajtóka kitűzőt, télire pedig divatos férfi sáljainkat.

Híres Mérlegek:
Roger Moore, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Rommy Schneider, Marcello Mastroianni, John Lennon, Falco, Kim Kardashian, Zac Efron, Usher, Gwyneth Paltrow, Ralph Lauren divattervező, Liszt Ferenc

Skorpió (10. 24-11. 22.)

Megjelenése titokzatos

Színei a fekete, bordó, sötét lila, sötétkék

A Skorpió bár a vízjegyhez tartozik egy nagyon szenvedélyes, erőteljes jegy. Szubjektíven, tele érzésekkel közelít a világhoz, empatikus, nagy a beleérző képessége és könnyen megbántódik.  A Skorpió szülöttek nagyon határozottak, pontosan tudják, hogy mit akarnak.  Merészek, leleményesek és bátrak ezért mindig véghez viszik, amit elterveznek, számukra nincs lehetetlen.

Ugyanakkor intuitívak, ösztönösen ráéreznek dolgokra, és a megérzéseik is remekül működnek. Mindenben meglátják a pozitívumot. Imádják az életet teljes egészében megélni. 

Nem tisztelik az etikettet sem az erkölcsöt, ösztönösen lázadnak a tabuk ellen. Szeretik provokálni a merev, prűd embereket. Öltözködésük, mozgásuk, beszéd stílusuk is polgárpukkasztó tud lenni. 

A Skorpió fellépése határozott, megjelenése titokzatos, időnként kihívó, de mindig jól néz ki. Imádja az erőt sugárzó öltözékeket, gyakran vesz fel csillogó, fényes anyagból készült darabokat, kiegészítőket.

Skorpió nőknek ajánljuk a rendhagyó fekete bizsusálat, ami önmagában is feltűnő.  A titokzatos fekete és arany selyem sálat fekete sálcsattal megtűzve. Trendi fekete hajpántjainkat és sejtelmes fekete csipke sálat. Téli viseletnek a kisméretű kötött sálat, vagy a fekete kasmír sálat egy fekete masnis sálcsattal vagy nagyméretű meleg stólát ajánlunk. 

Skorpió férfiaknak ajánljuk a parsley vagy jacquard mintás fekete nyakkendőt szettben vagy egyedileg, fekete nyakkendőtűvel, farkasfej kitűzővel. Télire fekete egyszínű sáljainkat, vagy fekete szürke férfi sálat.

Híres Skorpiók:
Jodie Foster, Goldie Hawn, Alain Delon, Vivien Leigh, Grace Kelly, Sally Field, Katy Perry , Ryan Reynolds , Drake, Shailene Woodley, Claude Monet, Pablo Picasso, Ifjabb Johann Strauss, Calvin Klein, Kovács Kati, Németh Kristóf, Demi Moore, Leonardo DiCaprio, Whoopi Goldberg, Meg Ryan, Julia Roberts, Danny DeVito

Nyilas (11. 23-12. 21.)

Megjelenése stílusos, színes

Színei a lila és a barackvirág, Kedvel minden színt, szívesen hord tarka, mintás ruhát, hiszen minden szín jól áll neki.

A tűz jegyében született Nyilas lelkes, nagyvonalú, pártatlan, életvidám és jó humorérzék jellemző rá. Az életet kalandnak, utazásnak tekinti, és élete célja, hogy ez alatt az út alatt a lehető legtöbb ismeretet szerezze meg. Fejlett igazságérzete van, toleráns és segítőkész. A Nyilasok szeretik a távlatokat, a nagy tereket, a kilátást. Vonzódnak a misztikus hangulatú helyekhez és tárgyakhoz. Kerülik azokat az embereket és helyzeteket, ahol az előítéletek, és a kirekesztés érvényesül. Számukra fontos az emberi méltóság megőrzése minden körülmények között. Nyitottság és optimizmus jellemzi. Toleráns, felvilágosult, kozmopolita, aki a távoli egzotikumok izgalmai iránt vonzódik. Öntudatos fellépése fesztelen és megnyerő.

Öltözködésükre jellemző a sokszínűség, nincs olyan szín, ami a Nyilas jegyűeknek ne állna jól. Vonzódnak a kényelmes ruhák iránt, de ugyanakkor imádják a különleges darabokat, amolyan szabad stílust ami az egyéniségüket kiemeli, és ha valamivel kitűnhetnek a többiek közül. 

Ruhatájukban mindig megtalálható egy szép sál, egy egyedi kendő, vagy egy különleges hosszú selyem hajpánt, színes cipő vagy tarka táska, amivel bármikor szinesebbé tehetik megjelenésüket. 

A Nyilas nőknek ajánljuk nyárára vagy épületen belülre a színátmenetes lila vagy barackvirág színű selyem sálat a pillangó bross és gyűrű dísszel összefogva, a selyem kendők közül a lila mintás kendőt a lilavirágos brossal, vagy a monokróm pamut sálat vállra vagy fejre. Télire ajánljuk a hímzett kasmír sáljainkat kendőcsattal megtűzve. És minden évszakra a színes hajpántjainkat, amivel biztosan kitűnnek a tömegből. 

A Nyilas férfiaknak ajánljuk lila selyem nyakkendőinket egyedi kiszerelésben vagy szettben hozzá lila nyakkendőtűt.

Híres Nyilasok:
Frank Sinatra, Kirk Douglas, Woody Allen, Tina Turner, Maria Callas, Britney Spears, Brad Pitt, Ian Somerhalder, Nicki Minaj, Beethoven, Lucy Liu, Keith Richards, Christina Applegate, Ozzy Osbourne, Nelly Furtado, Jimi Hendrix, Jamie Lee Curtis, Jane Fonda, Katie Holmes, Kim Basinger, Teri Hatcher, Steven Spielberg, Jane Austen Sir Winston Churchill, Madame Tussaud, Törőcsik Mari, Karády Katalin,

Bak (12. 22-01. 20.)

Megjelenése visszafogott, letisztult

Színei a szürke, barna, fekete, indigókék,

A föld jegyében született Bakok józanok, kitartóak, céltudatosok. Komolyak és sikeresek, szorgalmasok, nem bánják, ha sokat kell dolgozniuk fáradhatatlanul dolgozva mindig megérdemelt jutalmat érnek el. Mindent előre átgondolnak, figyelembe vesznek minden lehetőséget. Kitartással bírnak, és mindig befejezik, amit elkezdenek, nem számít, mennyi időbe telik.

Értékelik az összeszedettséget, a jól szervezettséget és a teljesítményt. A hagyományoknak, a szokásoknak fontos szerepük van a Bakok életében, a szilárd normarendszer szerint élnek. Ki nem állhatják a lazaságot, a pazarlást, a kivagyiságot és a fecsegést. Számukra fontos, hogy hasznosnak érezzék magukat.

Szolid, felelősségteljes jelenség, fellépése nyugodt és tárgyilagos, szabályszerű, komoly és korrekt. Megjelenése minden szempontból szabályos. 

Stílusukat egyszerőség, kifinomult elegancia, szofisztikált megjelenés és kényelem jellemzi. Gyakran szeretik a konzervatív öltözködést, amihez konzervatív, örökértékű kiegészítőket választanak. Ragaszkodnak a megszokott darabokhoz, de nincs ellenükre a változás sem. 

A Bak nőknek ajánljuk a szürke körsálat, ami egy örök darab tud lenni akár a hétköznapokra akár sporthoz, egyszínű szürke selyem kendőt fejre vagy nyakba. Nyári monokróm pamut sálat, színátmenetes selyemsálat ajánlunk, Selyem sáljaink között is megtalálható stílusuknak megfelelő darab. Télire ajánljuk a szürke darázsmintás kötött sálat, és szürke kétszínű kasmír sálat. 

Bak férfiaknak ajánljuk a pamut szürke nyakkendőt, szürke selyem nyakkendő szettet fekete nyakkendőtűvel. Télire egyszínű szürke sáljainkat.

A legkisebbeknek is van stílusban találó pamut sál és plüss sál. 

 Híres Bakok:
Marlene Dietrich, Ava Gardner, Humphrey Bogart, Kevin Costner, Elvis Presley, Adriano Celentano, Vanessa Paradis, Katalin hercegné, Bradley Cooper, Jared Leto, Nina Dobrev, Jedlik Ányos, Neumann János