Stílusos esküvői kiegészítők hölgyeknek az idei szezonra

Esküvőre gyönyörű kiegészítők léteznek

A divat világában mindig is kulcsfontosságú szerepet játszottak a különleges és egyedi kiegészítők, különösen az esküvői szertartásokon. Legyen szó a menyasszonyról vagy akár a násznép hölgytagjairól, az elegáns esküvői kiegészítők remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy az esküvőn viselt ruhaköltemények valóban egyediek és emlékezetesek lehessenek.

Az esküvői ruha egyedi stílusa, az esküvő tematikája, valamint hangulata adja meg az alapot a tökéletes esküvői kiegészítők kiválasztásához. Egy klasszikus, romantikus esküvőhöz jobban illenek a gyöngyök és a nagyon finom csipke. Míg egy modernebb, városi ceremóniához inkább a merészebb, geometrikus mintázatot képviselő ékszerek és a letisztult, minimalista darabok passzolnak. 

Természetesen a virágkoszorúk és a fejdíszek soha nem mennek ki a divatból, így ezekre is érdemes megfelelő hangsúlyt fektetni. Ha különleges esküvői kiegészítőket keresel, akkor pedig jó helyen jársz, hiszen a Magical Blue kínálatából most bemutatunk néhány szemrevaló esküvői kiegészítőt!

Esküvői kiegészítők, szalagok

Megfelelő esküvői kiegészítő a megfelelő ruhához

Az esküvő egy különleges és ünnepélyes hangulatú esemény, amelyre érdemes a lehető legjobban felkészülnöd. Mivel ez egy olyan rendezvény, ahol rengeteget számít a megjelenés, az esküvői kiegészítők kiválasztása is lényeges szerepet kap. Mielőtt azonban beleveted magad a válogatásba, érdemes előbb megtalálni a megfelelő ruhát, hiszen ahhoz kell majd választanod kiegészítőket. A női násznép számára az ideális ruha kiválasztása sokféle tényezőtől függ, amit az alábbiakban részletezünk. 

Dress code

Mindig legyen az az első lépés, hogy ellenőrizd, hogy van-e dress code az esküvőre. Ez nagyon fontos, hiszen ha máshogy öltözöl, azzal megsértheted a menyasszonyt, és akár az esküvői násznép közül is kilóghatsz. Ennek elkerülése végett a pár gyakran megadja a dress code-ot a meghívóban, vagy a közösségi médián. A női násznépnek nem illik fehér ruhában lennie, hiszen az a menyasszony színe. Emellett pedig a vöröset és a feketét is illik kerülni. A legjobb választás a királykék, a drap vagy más eltérő színek. 

Stílus

Ha ismered a dress code-ot, akkor elkezdhetsz gondolkodni a ruha stílusán. Fontos, hogy olyan darabot válassz, ami jól illeszkedik az esküvő általános tematikájához. Ha például egy formális esküvőre vagy hivatalos, akkor egy hosszú, elegáns ruha lesz a megfelelő választás. Egy elegáns, beltéri, városi ceremónián ugyanis más jellegű öltözetet kíván meg az esküvői hangulat, mint egy romantikusabb, vidéki vagy akár vízparti szertartáson. 

Ha pedig egy lazább esküvőről van szó, akkor akár egy rövidebb koktélruha is megfelelő lehet. Érdemes tehát az esküvői kiegészítőket ezekhez az outfithez igazítani, és a klasszikus vagy a modern geometriai formákat így kiválasztani. De mindig vigyázz arra, hogy megmaradjon az elegancia és ne legyen szemtelenül kirívó a ruhád.

Helyszín

Nagy szerepet játszik még a helyszín: egy tengerparti vagy más vízparti esküvőn könnyedebb, légiesebb anyagokat érdemes választani magadnak, míg például egy kastélyban tartott ünnepségre inkább a klasszikus elegancia a nyerő. A vízparthoz akár vízzel kapcsolatos, szolid esküvői kiegészítőket kereshetsz, hogy kiemeld vele az egyéniséged, de más egyszerű formák és mintázatok is jó választásnak bizonyulhatnak. 

Évszak

Egy másik alapvető tényező, amit szem előtt kell tartanod az évszak és az időjárás. Nyári esküvőre bátran válassz élénk színeket és könnyű, légáteresztő anyagokat, hiszen a hőmérséklet magas lehet, akár a teremben, akár a kültéren kerül megrendezésre a ceremónia. Télen ezzel ellentétben a mélyebb árnyalatok és a melegebb textúrák domináljanak a szettedben. Az időjárás figyelembevételével nemcsak az elegáns esküvői megjelenést, hanem a kellemes komfortérzetet is biztosíthatod magadnak. A kiegészítőket pedig úgy válaszd meg, hogy azok textúrája, színe és stílusa menjen a ruhádhoz.

Milyen stílusos esküvői kiegészítőkből válogathatunk?

Az esküvői kiegészítők tárháza szinte végtelen, most pedig mutatunk néhány olyat, amelyek biztosan elnyerik majd a tetszésedet! 

Sálak

A sálak elegáns és sokoldalú kiegészítők, amelyek bármilyen esküvői ruhához jól illeszkedhetnek. Ezek az esküvői kiegészítők nemcsak a megjelenést tehetik különlegessé, hanem praktikus funkciót is betöltenek. A sálakat lehet viselni a vállon, a nyak körül, vagy akár a hajban, így biztosan egyedi lesz majd a megjelenésed.

Különböző anyagokból készülhetnek, mint például a selyem, a pamut vagy a kasmír. A pamut melegséget kölcsönöz a megjelenésednek, míg a kasmír inkább a luxus érzetét sugallja. Emellett különböző színekben és mintákban kaphatóak, hogy biztosan megtaláld a ruhád stílusához és az igényeidhez leginkább illő tökéletes esküvői kiegészítőt. 

Válassz olyan sálat az esküvőre, ami jól kiegészíti az öltözéked színét és stílusát. De akár adhatsz hozzá saját stílust azzal, hogy egy kontrasztos vagy élénk színű sálat választasz. Így kitűnhetsz a többiek közül, mégis elegáns maradsz!

Hajszalagok

A hajszalagok ugyanazt teszik a frizuráddal, mint a sálak a ruháddal: feldobják azt, és egyéniséget adnak neki. Fontos azonban, hogy olyat válassz, ami jól illik az esküvő és a ruhád stílusához, hogy harmonizáljon. A hajszalag egyébként az esküvői  tánc során is jól jöhet, hiszen megakadályozza, hogy a szemedbe lógjon a hajad. Így felhőtlenül élvezheted majd az eseményt.

Kendők

A kendők rendkívül sokoldalúan használhatóak bármilyen stílusú esküvőn. Viselheted őket a válladon vagy a nyakadban sál helyett, de akár a hajszalagot is kiválthatod vele. A kendő többféle formában és stílusban kapható, mint egy sál, ezért sokkal kreatívabban találhatod meg vele a ruhádhoz illő megkötési formákat vagy akár a mintázatokat. 

A gyönyörű horgolt kendőinket itt külön kiemelnénk az idei szezonra, mint praktikus, egyedi és stílusos esküvői kiegészítőket. Ezek ugyanis a legkülönfélébb időjárásban is funkcionálisak attól függően, hogy hogyan kötöd meg. Érdemes próbálgatni a tükör előtt és a hűvösebb vagy a melegebb időjárási körülményekre kitalálni egy-egy stílusos variációt. 

Tudtad, hogy május 31-én kiállítóként részt vettünk Bonczó Renáta divattervező esküvői ruha divatbemutatóján? Ha ott voltál, akkor személyesen megcsodálhattad a gyönyörű horgolt kendőinket.

Női nyakkendők

Amennyiben egy lazább esküvőre vagy hivatalos, akkor megpróbálhatsz egy merészebb esküvői kiegészítőt. Az idei év egyik fő trendje a női nyakkendő. Ha ki szeretnél tűnni a tömegből, akkor jó választás lehet. Ha viszont nem kedveled a feltűnést, akkor nem feltétlenül ajánljuk, hogy az esküvőre vedd fel. Az utána lévő lagzira azonban bátran!

Táskák

A táskák nemcsak praktikus, hanem stílusos esküvői kiegészítők, ami a nők számára kiemelkedően fontos szempont. Az esküvőre válassz egy kisméretű, elegáns táskát, amiben elférnek a legszükségesebb dolgok: iratok, telefon, zsebkendő, alapvető smink, és akár egy fájdalomcsillapító vagy sebtapaszok. Mint minden más kiegészítőnél, úgy itt is nagyon fontos betartani az alapszabályt, hogy illeszkedjen a kistáska a ruha színéhez és stílusához.

Brossok

A brossok elegáns és kifinomult módjai annak, hogy egy kis csillogást adj az esküvőre választott ruhádhoz. Ha te vagy a menyasszony, akkor szokás valamilyen régi kiegészítőt hordanod az esküvőn, amire egy régi, családi bross tökéletesen megfelelő. Ez akár jó beszélgetési téma lehet azokkal a rokonokkal, akikkel kevesebb a közös érdeklődés. De te is elindíthatod az esküvői hagyományt egy új brossal!

Sálgyűrűk

A sálgyűrű egy egészen apró, de annál különlegesebb esküvői kiegészítő. Egy szép sálgyűrű azt sugallja ugyanis, hogy valóban odafigyelsz a részletekre, és igazán kifinomult ízlésed van.

Kendőcsatok

Ezek az esküvői kiegészítők különleges és funkcionális elemei az ünnepi szettnek, hiszen amíg a sálgyűrű a sálat tartja össze, addig a kendőcsat a kendő két oldalát fogja össze elegáns módon. Így nem esik le rólad sem a szertartás, sem pedig a tánc közben.

Összegzés

Az esküvői kiegészítők tehát széles skálát ölelnek fel, hiszen nemcsak a fülbevalók és nyakláncok tehetik igazán izgalmassá a szettedet, hanem a sálak, kendők, sálgyűrűk, brossok, kendőcsatok, táskák, hajszalagok és akár a női nyakkendők is. Amennyiben szeretnél egy, vagy több ilyen kiegészítőt, akkor a Magical Blue kínálatában érdemes keresgélned a tökéletesen illeszkedő darabok után.