Újra itt a kasmír sálak ideje – így viseld!

kasmír sál, a stílusos eleganciáért

A kasmír sál egy különösen meleg viselet, ami ráadásul még puha és kényelmes is. De tudtad-e, hogy a kasmír sál tulajdonképpen kasmír kecske pehelyszőrzetéből és gyapjújából készül, ami egy természetes anyag. A környezetbarát kasmír sál mindemellett nemcsak esztétikailag stílusos és divatos darab, de a formáját is remekül megtartja az évek során. 

Amennyiben fontosnak tartod a megjelenésedet és megtalálod a számodra tökéletes színvilágot és mintázatot, akkor biztosan örömmel viseled majd a mindennapokban vagy akár különleges alkalmakra is ezt a kellemes kasmír sálat. De mit kell róluk tudni és milyen darabokat találsz nálunk? 

A kasmír sál súlya és méretei – így válassz olyat, ami neked jó!

A kasmír sál súlya alapján jön létre a termék vastagsága, ami azt jelenti, hogy egyforma vastagságú és méretű sálak nagyjából egyforma súlyt adnak. Többféle kasmír sál közül válogathatsz, melyeket gyorsan be is mutatunk!

Kasmír sálak méretek szerint:

  • Sky vastag kasmír sál 70×200 cm és 250 g. Ez egy picit bolyhosabb, puha felületű kasmír sál, így a hideg napokon is remek lehet. 
  • Monokróm kasmír sál 70×200 cm és 150-200 g. Ezeket inkább enyhébb időben érdemes hordani, hiszen vékonyabb típusú női sálak, sima és selymesebb felülettel.
  • Hímzett kasmír sál 70×200 cm és 150-200 g (ha pedig hímzés nélkül nézzük, akkor csak 150g. Ezek a kasmír sálak a selymes puhaság mellett vékonyak is, így szintén az enyhe időkre ajánlott. A vékonysága ellenére azonban a hímzés ad neki súlyt. 
  • A férfi kasmír sál 30×180 cm és 150 g. Ezeket a sálakat bátran hordhatják a férfiak, hiszen kisebb méretük miatt a legelegánsabb szettekhez is jól áll.
  • Az extra puha kasmír sálak – például a honlapunkon a stólák és a japán stílusú kétszínű sál is – 70×200 cm méretűek és 300 g súlyúak.
  • A nyomtatott mintás sálaink pedig a kétoldalú kasmír sálak, melyek 200-250 g-os súlyban kaphatóak. Ezek például a pöttyös vagy hópelyhes mintázatú kasmír sálak.

Ha pedig valami újdonságra vágynál a kasmír sálak között is, akkor remek hírünk van! Már most szállítás alatt van néhány új kasmír sál család, így biztosan megtalálod nálunk a hozzád tökéletesen passzoló, stílusos és egyedi darabot! 

. Érkezni fog még olyan printelt kasmír sál család is, ahol az egyes darabok 70×180 cm mérettel és 260 g súllyal rendelkeznek majd. Ezeket csodaszép faágas mintázattal találhatod meg majd a kínálatunkban.

A stílus maga a kasmír sál: milyen mintázattal kapható?

A kasmír sál az egyik legkényelmesebb és legsokrétűbb sálfajta, így nem csoda, ha széles körben készítik különféle mintázattal és színekben. Éppen ezért bármilyen szetthez hordhatod, ráadásul a többféle anyagvastagságnak köszönhetően többféle időjáráshoz is illesztheted. 

kasmír sál a különböző mintázatának köszönhetően nemcsak a hétköznapokban kellemes és jó viselet, de akár egyedi alkalmakra, elegáns vagy lazább öltözékhez is kiváló kiegészítőként szolgál. Milyen eljárások léteznek a kasmír sál mintázatainak kialakításához? Nézzük meg gyorsan!

  • Szőtt mintás kasmír sál: ez a tradicionális eljárás már évszázadok óta létezik a közel-, és a távol-keleti világban. Itt a fonalat, tehát a szövő szálat festik be a megfelelő színűre, így a festett és nem festett szálak váltakozásával hozzák létre a szőtt kasmír sál mintáját.
  • Festett kasmír sál: Tulajdonképpen itt már a kész, megszőtt kasmír sál festése történik meg, így utólagos színt adva a sálnak. A látvány magáért beszél, ráadásul bármilyen mintát festhetnek rá.
  • Hímzett kasmír sál: Amikor egy sál elkészül (jellemzően a vékonyabbak), akkor dönthetnek úgy a készítők, hogy hímzett mintával teszik még egyedibbé a darabot. Ekkor jön létre a hímzett kasmír sál, amit akár a hétköznapokra is felvehetsz, de egy különleges eseményen is igazán elegáns megjelenést kölcsönöz neked. 
  • Nyomtatott mintás kasmír sál: Ez a legújabb eljárás a kasmír sálak előállításában, mivel az ipari textilnyomtatók megjelenése tette lehetővé ennek a nem mindennapi díszítésnek a megjelenését. Mitől olyan különleges ez az eljárás? Tulajdonképpen tényleg csak a fantázia szab határt annak, hogy milyen mintával készül el, mekkora területet nyomtatnak mintásra és pontosan meddig érjen ez.  De még akár azt is meg lehet tenni, hogy a kasmír sál egyik oldala ilyen mintás, a másik pedig másmilyen mintás legyen.

Milyen kasmír sálakat kaphatsz meg nálunk?

Imádod az eleganciát, jó a szépérzéked és szeretsz stílusosan öltözködni? Szinte mindegy, hogy milyen használatra vennél fel kasmír sálat, hiszen már maga az anyagminőség is egy egzotikus titokzatossággal ruházhat fel téged. A kasmír sál titka nemcsak az anyagában rejlik, hanem abban is, hogy milyen lágyan esik és milyen hasznos kiegészítő szinte mindenféle időjárásban. Nézzük is meg, hogy mit ajánlunk kollekcióinkból!

Hímzett kasmír sál – a mindennapos elegancia

Hatalmas színválasztékban érhető el kollekciónkban a selymesebb felülettel rendelkező hímzett kasmír sál, mellyel biztosan kitűnsz majd a tömegből! Válaszd ezt a mesés és csábító vörös színt, ha élénkebbé tennéd a megjelenésed. A kasmír sál fontos tulajdonsága, hogy selymes tapintású, ráadásul meglepően meleg is; éppen ezért nem hiányozhat a ruhatáradból! 

Ha viszont szeretsz változatosan öltözni, akkor a hímzett kasmír sál más színeire is érdemes lecsapnod! Itt van például ez a fennséges királykék darab, amely bármilyen különleges esemény éke lehet a szettedben. Ráadásul még az időjáráson is kifoghatsz vele, hiszen nem vékony és nem vagtag: pont tökéletes!

Monokróm Sky kasmír sál – a mindennapos eleganciaTudtad, hogy a lila nemcsak a kreativitás színe, de az üde fiatalosságé is? Ha neked éppen a levendula színű lila a kedvenced, akkor imádni fogod ezt a csodaszép monokróm Sky kasmír sálat! Anyag vastag, bolyhos és puha, így akár a leghidegebb időkben is jó szolgálatot tehet. És hogy mihez veheted fel? Jellemzően szinte bármilyen színvilágú szetthez, hiszen a sötétebb és a világosabb színek mellett is jól áll. Emellett a lila remek kiegészítő a kék és a rózsaszín mellett is, szóval bátran kombinálhatsz!

Kétszínű kasmír sál – ha valami igazán egyedire vágynál

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az egyediség a stílus ismertetőjele. Ha te is így gondolod, akkor valószínűleg hamar a kedvenceddé válik majd ez a kétszínű kasmír sál. Hogy mi? Kétszínű? Igen! Hiszen a virágminták a piros oldalon drapba váltanak, míg a drap oldalon piros színben jelennek meg. Ez pedig lehetővé teszi azt is, hogy sötét és világos szetthez is tökéletesen illeszkedjen.

Egy másik színvilágban is szeretnél hozzájutni egy virágmintás nagyméretű stólához? Az extra puha, vastag és meleg hőérzetet adó kasmír sál 300 g körüli súlyt képvisel. A sötétkék és a pasztell rózsaszínes árnyalatok pedig nemcsak a ruhatáradat dobják fel, hanem az egyéniséged is! Érdemes ezt a stólát egyszerűbb, mintázat nélküli szettel hordani, így ízléses és elegáns kombinációt létrehozva.

Kétoldalú kasmír sál – pöttyös vagy hópelyhes?

Minden elegáns téli ruhatárban kötelező elem a pöttyös kiegészítő, ami lehet egy divatos kasmír sál is. Több funkciójának köszönhetően úgy variálod, ahogy csak akarod, ráadásul a másik oldala monokróm, így akár semlegesebb stílusként is bátran hordhatod. 

A fenti pöttyös kasmír sál verzió után viszont jöjjön most egy olyan darab, ami hópelyhekkel díszített! Pasztell-barackvirág árnyalatainak köszönhetően remekül illik a kékesebb, rózsaszínesebb és akár a pirosabb vagy barnásabb árnyalatokhoz is, de bátran hordhatod fehér vagy fekete ruházat kellemes kiegészítőjeként. 

Férfi kasmír sál – egy elegáns megjelenésért

Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanánk, hogy a férfiakat sem hagytuk ki az elegáns megjelenést adó kasmír sálak világából? A stílusos és visszafogottan férfias kasmír sál nemcsak puha és kellemes tapintású viselet, de még csak nem is gyűrődik! Még akár öltöny mellé is remek kiegészítő!

De ha a kékes színvilág nem a kedvenced vagy a téli kabátodhoz nem passzol, akkor mutatunk egy másik lehetőséget is. Itt már inkább a szürke és a barna árnyalatok dominálnak. 

És egy utolsó bónusz újdonság: faágas mintás kasmír sál

Érdemes figyelni webáruházunk termékpalettáját, ugyanis nemsokára megérkezik a kasmír sál család legújabb tagja! A nyomtatott technikával készült faág mintás sálak 70×180 cm mérettel és 260 g súllyal rendelkeznek majd. Ez pedig azt jelenti, hogy akár hűvösebb időben is bátran hordhatod, mindemellett elegánsan stílusos megjelenést kölcsönöz neked. 

Melyik tetszett a legjobban? 

A téli időszakra keresel sálat? A kasmír sál remek tulajdonsága, hogy télen is kitűnően funkciónál, hiszen se nem túl vékony, se nem túl vastag. Akármelyiket is választottad tehát kedvencedül, a Magical Blue kínálatában biztosan rátalálsz! Még akkor is, ha többféle kasmír sálat szeretnél a ruhatáradban tudni!