Táska tisztítása – a legjobb módszerek

Neked is lehetnek divatos táskáid!

Praktikus darabot keresel a mindennapokhoz, de nem találod a stílusodhoz illőt? Ne aggódj, mutatunk néhány elegáns és könnyen tisztítható darabot, amit bátran hordhatsz szinte bármilyen élethelyzetben! Legyen az munkahely, kikapcsolódás, randi, suli, bármi; biztosan te leszel a legstílusosabb! Ráadásul még praktikus tanácsokat is adunk a táska tisztítására, hogy mindig tiszta és rendezett lehessen!

Azt gondolod, hogy csak nyűg a táska tisztítása? A legtöbb nő szekrényében nagy valószínűséggel rejtőzik egy-egy szintetikus bőrtáska, amit különféle díszítések tesznek még divatosabbá. A kiegészítők ellenére azonban a táska tisztítása nem kell, hogy bonyolult legyen! A szintetikus bőr számos pozitív tulajdonsága miatt akár kedveltebb is lehet a valódi bőrtáskáknál. Ilyen például a tartóssága, a szagtalansága, és az is, hogy könnyebben tisztítható és karbantartható a hagyományos bőr társainál. 

Cikkünkben mutatunk néhány elegáns darabot, hogy te is élvezhesd az előnyeit, és adunk néhány tippet a szintetikus bőr anyagú táska tisztítására is! 

Hogyan kezeld a szintetikus bőrtáskákat?

A szintetikus anyagból készült táska tisztítása igazán egyszerű! Magát az anyagot szövet, műanyag és különféle lágyítószerek alkalmazásával állítják elő, ezért fontos, hogy ne használj forró vizet és nem kifejezetten a szintetikus bőrhöz való vegyszereket a táska tisztításához.

De mi az, amit szabad? 

Minden esetben használj kézmeleg vizet a táska tisztításához, valamint speciális, szintetikus bőrre kifejlesztett tisztítószert. Ezeket egy puha szivaccsal vagy ronggyal vidd fel a táska felületére, majd töröld le óvatos mozdulatokkal. Így nem karcolod és nem sérted fel az anyagot a táska tisztítása közben. 

Amennyiben a táska tisztítása során azt veszed észre, hogy nagyon száraz a felület, akkor egy kevés olívaolaj segíthet fényesebbé tenni azt. Ha pedig azonnali megoldásra lenne szükséged, akkor használj bátran babatörlőkendőt a táska tisztításához!

Ha pedig makacsabb szennyeződéssel állsz szemben a táska tisztítása során, akkor se keseredj el. Keress egy ecsetet vagy egy kímélő szálú kefét, és azzal próbáld meg eltüntetni a makacs foltot. 

Milyen gyakran tisztítsd? 

A táska tisztítása nem nagy kihívás. A szintetikus bőr szépen ellenáll a szennyeződéseknek, ráadásul ha a táska tisztítása után lefújod impregnáló spray-vel, akkor még tovább tart a tisztaság. Emellett érdemes 1-2 hetente áttörölni a táskát; ha pedig komolyabban koszos lesz, akkor javasolt azonnal letakarítani a foltot. Figyelj azonban arra, hogy a táska tisztítása során a túlzott gyakoriság sem tesz jót.

Sikkes darab a hétköznapokra

Amennyiben egy igazán elegáns, mégis praktikus darabot keresel a mindennapokra, akkor ez a táska neked való. Az ilyen típusú táska tisztítása ugyanis igazán egyszerű. Visszafogott pasztell színével a tavaszt üdvözli, de ha más színben gondolkodsz, akkor webáruházunkban találhatsz még ebből a fazonból. Praktikussága nemcsak a táska formavilágán alapszik. Hordhatod a kezedben, vagy a válladra is veheted. 

Esetleg jöhet egy sötétebb színű, de mégis elegáns darab? Ezt a táskát leginkább világos színű ruhákhoz ajánljuk, így tökéletes kontrasztot teremthetsz. De bármilyen szetthez remek kiegészítő lehet.

Hogyan takarítsd meg a vállpántot?

A szintetikus anyagú táska tisztítása során felmerülhet benned a kérdés, hogy a szintetikus bőr vállpántot hogyan érdemes megtakarítani. Jó hír lehet, hogy nincs szükség külön bánásmódra, csak tisztítsd meg a fentiek szerint! 

Praktikusságban első!

Kellemes, de mégis élénk megjelenést kölcsönöz ez a táska, miközben rendkívül praktikusan hordható. Hosszú pántjának köszönhetően nem foglalja le az egyik kezed, hiszen a válladra akaszthatod. Ha pedig stílusosan hordanád, akkor csak vedd a karodra! A táska tisztítása nagyon könnyű, így mindig elegáns és csillogó megjelenést biztosít a számodra!

Egy másik, hosszú vállpántos darabot is bemutatunk. Ha szereted a kék színt és a letisztult, elegáns formákat, akkor ez a szép darab igazán tetszeni fog! Sikkes megjelenés, uralkodó kék színek – ez a te világod?

Nehéz kérdés: Patentok, kapcsok, karabinerek, fémdíszek

A táskadivat számos fém kiegészítőt teremtett a szintetikus bőr anyagokra, melyek igazán feldobják az összhatást. De hogyan lehet a többféle anyag mellett is kivitelezni a táska tisztítását? Ne aggódj, mutatunk néhány tippet!

Ahogy a szintetikus bőr esetén is ügyelned kell a karcmentes tisztításra, úgy ez a fém kiegészítőknél sincs másképpen. A táska tisztítása során keress egy puha rongyot, és enyhén meleg szappanos vízzel törölgesd le a fém részeket. Lehetőleg ne dörzsöld túl erősen, hogy elkerüld a nem kívánt karcolásokat. Ha készen vagy, akkor töröld le egy száraz, puha ronggyal a megtisztított felületeket, és hagyd megszáradni. 

Ezeket a felületeket is elég 1-2 hetente egyszer, a táska tisztítása körben megtakarítani. Amennyiben a patentok, kapcsok, karabínerek vagy más fém részek valamilyen sérülést szenvednek, vagy eltörnek, úgy érdemes szakemberhez fordulni a professzionális javíttatás érdekében. 

Fény és csillogás neked!

A fémdíszek különleges látványt teremtenek egy táskán. Nemcsak a sikkes megjelenés miatt olyan népszerűek, hanem amiatt is, mert máshogy töri a fényt, mint a táska többi anyaga. Éppen ezért vonzza a szemet, és csillogóan gazdag hatást kölcsönöz neked is. A táska tisztítása igazán könnyű, hiszen a fém részek is egyszerűen megtakaríthatóak. Ezt a táskát nemcsak bordó színben érheted el, hanem akár 8-féle szín közül is válogathatsz!

A táska tisztítása hímzett díszítések esetén

A hímzett táskák egyedi stílusvilágot kölcsönöznek a táskádnak. Habár a szintetikus táska tisztítása igazán egyszerű folyamat, a hímzett vagy szövet részekre viszont már jobban oda kell figyelni. Megmutatjuk, hogy mit kell tenned azért, hogy az említett részek is tökéletesen tiszták lehessenek!

Mit tegyél a hímzés és a szövet tisztításakor?

A szintetikus és fémes részek tisztításához használd az eddig megismert praktikákat, azonban hagyd ki a hímzett vagy szövet anyagokat. Keress egy puhaszálú kefét vagy rongyot, és szappanos vízzel óvatosan tisztítsd meg a hímzett részeket. Vigyázz arra, hogy ne dörzsöld túl erősen, hiszen akkor a szálakban is kárt tehetsz. 

Ha a táska tisztítása során készen vagy a hímzett vagy szövet anyagrésszel is, akkor egy csak vizes ronggyal próbáld leitatni róla a szappanmaradékot, majd egy száraz ronggyal tedd ugyanezt a felesleges nedvességgel. Semmiképpen nem szabad hajszárítózni a hímzett részeket sem, hiszen ezzel károsíthatod a körülötte lévő anyagot. 

Makacs foltok a hímzésen? 

Ha a hímzett részen makacs szennyeződést fedezel fel, akkor mindenképpen érdemes egy táska tisztításában szakértő üzletet felkeresni. Házilag ugyanis nem valószínű, hogy károsodás nélkül kijönne a folt, míg egy tisztítócég pontosan tudja, hogy mit kell tennie még a legrosszabbnak tűnő esetekben is. 

Zsebek, bélések takarítása

A zsebek és a bélések jellemzően más anyagból készülnek, mint a külső részek. A táska tisztítása során első lépésként fordítsd ki a zsebeket és a bélést, hogy könnyebben hozzáférhess. Egy puha kefével vagy ronggyal, illetve enyhe mosószerrel és langyos vízzel töröld le a belső felületeket, öblítsd ki, majd hagyd megszáradni. Fontos, hogy addig ne fordítsd vissza a belső részeket, és ne zárd be őket, ameddig nem száradtak meg rendesen.

Figyelj arra, hogy a táska tisztítása esetén rendszeresen tartsd figyelemmel ezeket a belső részeket is, hiszen akár jobban is koszolódhatnak a külső, szintetikus részeknél. Elegendő havi 1-2 alkalommal kimosni a béléseket és a zsebeket, ha úgy látod, hogy szükség van rá. 

Melyik táska tetszett a legjobban? 

Látod, milyen egyszerű dolog a táska tisztítása? Cikkünkben adtunk néhány tippet a táska különböző részeinek tisztántartására, és hoztunk néhány elegáns táskaötletet is. Neked melyik tetszett közülük a leginkább? Ha szívesen válogatsz az egyedi, mégis stílusos megjelenésű táskák között, akkor keresd fel webáruházunkat. Ott biztosan megtalálod a számodra tökéletes darabot!