Horgolt Álom

Horgolt Álom avagy hogy lett Valóság?

Már kiskoromtól kezdve imádtam mindent ami kézzel készült, sokszor ültem Anyukám Nagymamám mellett akik éppen kötöttek, vagy horgoltak valami számomra izgalmas dolgot. Elég korán megtanultam én is az alapokat, de igazából csak felnőtt koromban kezdtem vele foglalkozni. Egyszer szembe találtam magam egy csodaszép horgolt kendő képpel, ami annyira megfogott hogy muszáj volt magamnak is készíteni egyet, és ez szerelemnek bizonyult mert azóta is töretlenül készítek kendőket. Magamnak már számos darabot elkészítettem, amikor egy nap a férjem kérte hogy most már inkább adjam el, mert nem férünk el a sok kendőtől. Így megszületett az az ötlet, hogy megosztom ezt a szenvedélyemet Veled is, és készítek számodra is kendőt.

Horgolt kendők

A kendők nagyon változatos kiegészítői ruhatárunknak, hiszen számos módja van a viselésének. Akár vállon, egy hűvös napon sétálni, akár egy kellemes esti kerti beszélgetés közben magunk köré tekerni, vagy csak télen nyakunkba rakva élvezni a meleg puhaságát.

Horgolt Álom minták

A kendő kinézetét elsődlegesen a minta határozza meg. Nem mindegy, hogy a minta mennyire csipkésen áttört vagy tömör, hiszen ugyan abból a fonalhosszból egy csipke minta nagyobb kendőt eredményez, mint a tömörebb minta, hiszen több fonalat vesz fel egy sor.

De figyelni kell arra is, hogy minél áttörtebb a minta annál kevésbé lesz meleg. Mivel minél tömörebb a minta annál kevesebb levegőt enged át a sorok között.

Kendő kialakítása lehet háromszög, félkör, vagy aszimmetrikus háromszög. 

Fonal összetétel

Én egy Lengyel cég fonalait használom, hiszen itt több száz színből tudok választani, akár teljesen egyedi szín összeállításban. Másrészről meg fantasztikus anyagokat kínálnak.

1. Évente van új Bambusz/Pamut kollekció ezért azt mindig csak abban az időszakban lehet kérni. A Bambusz/Pamut fonalak a legpuhábbak az összes fonaltípus közül, ezért egy lágy esésű igazán simogató kendőt kapunk ennek használatával.

2. Pamut/Akril fonaltípus a legáltalánosabb, ez egy nagyon jó tartást és puhaságot adó fonal, melyből igazán intenzív színek is elérhetőek, így mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt.

3. Merinó gyapjú/Akril fonalak melegek, ez vastagabb mint az előző fonalak, viszont sokkal melegebb is, és egy tömöttebb mintával igazi téli kendő is készülhet, vagy a fázósabbaknak nyár esti kiegészítő. 

4. 100% merinó gyapjú fonal, ez a legvastagabb, viszont színekben kötött, mert a természetes anyagokat sokkal nehezebb festeni, csak időszakosan lehet elérni. 

Fonal hossz

A fonal hossza befolyásolja a kész kendő méretét. 

Gyerek kendőket 800m-es fonalból készítünk. 

Felnőtt kendőket 1200-1600m-ig készítek.

Kezelés

Én nem javaslom a mosást, hiszen a fonal is veszít a tartásából, a rostok tömítődnek és a kendő elveszíti alakját. Ha bármilyen okból mégis muszáj mosni, vagy meleg vízzel helyileg kézzel tisztázni, akkor mindenképpen blokkolni (fektetve, formára igazítva szárítani) kell utána a kendőt, hogy az eredeti alakjában száradjon ki. 

Rendelés menete

Ahhoz hogy biztosan olyat kapj amit szívből szeretni fogsz, kérlek a lentebbi kérdőívet töltsd ki, hogy ennek alapján, tudjam felvenni Veled a kapcsolatot, ahol részletesen megbeszéljük a kendőt. 

Kérlek vedd figyelembe, hogy ezek  egyedi termékek amiket kézzel készítek, így a gyártása 8-12 hét. Ez az idő erősen függ a fonal hosszától, a minta bonyolultságától és attól, hogy egyedi szín összeállítású fonalat szeretnél, vagy raktáron lévőből választasz. 

Az árat befolyásolja a fonal összetétele és a hossza, valamint a minta. 

Saját kendőt kérek

Saját kendőt kérek

Figyelem

A kérdőív kitöltése után, felvesszük veled a kapcsolatot a részletek egyeztetése érdekében.

Az árat az egyeztetés után tudjuk pontosan meghatározni, a választott fonal anyaga, hossza és a minta alapján. 


Bizsu akció

a készlet erejéig

20BIZSU24